Nederlandse advocate op de bres voor Romeinse fontein

Delen:

De inaguratie van de gerestaureerde fontein. Links voor met sjerp locoburgemeester Luca Bergamo van Rome, en derde van rechts Angela Mannaerts. Foto Claudio Papi/Comune di Roma

Mede door de inzet van de Nederlandse advocate Angela Mannaerts en bouwbedrijf Koninklijke Woudenberg Ameide BV is de Romeinse Bijenfontein van de hand van Gian Lorenzo Bernini in ere hersteld. Het gerestaureerde kunstwerk werd vrijdag 9 juni geïnaugureerd in aanwezigheid van de Romeinse locoburgemeester en wethouder van Culturele Zaken Luca Bergamo.

Mannaerts, van het Italiaanse advocatenkantoor Caiazzo Donnini Pappalardo e Associati, richtte in 2015 de vereniging “Salviamo la Barcaccia” (laten we de Barcacciafontein redden) op nadat Nederlandse voetbalhooligans schade hadden toegebracht aan de Barcacciafontein. Deze werd in 1628 ontworpen door Pietro Bernini, de vader van Gian Lorenzo, en is gelegen onderaan de Spaanse trappen in Rome.

Maar de gemeente Rome startte de restauratiewerkzaamheden aan de Baccaccia fontein snel en wist die ook snel af te ronden. Daarom richtte “Salviamo la Barcaccia” zich samen met het Nederlandse bedrijf Koninklijke Woudenberg Ameide BV op het herstel van de Bijenfontein (la Fontana delle Api), die zich op de hoek van Piazza Barberini en Via Veneto bevindt. Koninklijke Woudenberg Ameide BV en Salviamo la Barcaccia hebben de restauratie geschonken.

“De inauguratie van de gerestaureerde fontein is heel goed ontvangen door het Italiaanse volk,” zegt Mannaerts. “Ik ben blij dat wij op deze manier het imago van Nederland hebben kunnen herstellen. Het was een bijzonder moment toen de Romeinse locoburgemeester de kranen, die zich tussen de bijen bevinden, opendraaide. Hierdoor ging het drinkwater weer stromen in het onderste reservoir van de prachtig herstelde fontein.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven