Netwerk van Ondernemende Juristen wordt WeLegal Network

Het grootste netwerk voor zelfstandige (zzp) juristen en advocaten in Nederland, het Netwerk van Ondernemende Juristen, heet vanaf 1 februari WeLegal Network. De rebranding is ingegeven door de internationalisering van de zakelijke juridische praktijk en de ontwikkeling die de organisatie de afgelopen jaren doormaakte.

Delen:

Netwerk van Ondernemende Juristen wordt WeLegal Network

Oprichter Marijn Rooijmans: “Onze nieuwe naam zegt wat we al een aantal jaren zijn: ‘We are the Legal Network’ in Nederland. Onder zelfstandige professionals was dat al langer bekend, maar de markt mag het nu ook weten. Zakelijke opdrachtgevers zijn steeds meer geïnteresseerd in alternatieven voor hun traditionele leveranciers. Dat zijn de 550 leden van WeLegal Network, namelijk ervaren advocaten en juristen die onafhankelijk werken, maar niet alleen. Samen bieden ze hun opdrachtgevers de collectieve kennis en ervaring van het netwerk.”

De oude naam, het Netwerk van Ondernemende Juristen, benadrukt voor Rooijmans vooral het zelfstandig ondernemerschap van de leden: ‘Toen we in 2006 begonnen, was die zelfstandigheid onderscheidend. Nu kiezen steeds meer goede advocaten en legal counsels voor een onafhankelijk bestaan als zelfstandig professional. De besten sluiten zich bij ons aan. Om te profiteren van elkaars kennis en netwerk, maar zeker ook om opdrachtgevers te helpen bij vragen die buiten hun eigen expertise liggen.” De internationale naam maakt het innovatieve model achter het netwerk beter te begrijpen voor het toenemende aantal internationale cliënten waar WeLegal Network mee te maken heeft, vult Rooijmans aan.

Over het logo vertelt Rooijmans: “WeLegal Network is een club van juristen die bewust kiezen voor onafhankelijkheid. Het logo staat symbool voor de verscheidenheid, de diversiteit aan individuen die ons netwerk rijk is en voor de onafhankelijkheid en het vakmanschap dat we gemeen hebben. Samen vormen we de beste en grootste community van onafhankelijke juristen van Nederland.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven