Partnerbijdrage van

Nog steeds minder schulden, ondanks corona

Column KBvG voorzitter Michaël Brouwer | FD, BNR en CBS publiceerden afgelopen weken berichten dat het aantal faillissementen op een historisch laag niveau zit. Ook economen van DNB, ING, Rabo en ABN Amro waren positief: het gaat beter dan verwacht. De verwachte golf aan faillissementen en werkelozen blijft uit! Voor 2021 gaan de economen zelfs uit van economische groei, de ING verwacht 2,9% groei.

Delen:

Het aantal uitgesproken faillissementen is in Nederland gedaald (60% ten opzichte van 2015). Ook de verwachtingen over de faillissementsaantallen na de coronacrisis zijn positief bijgesteld door DNB en de grootbanken.

De verwachte werkeloosheidscijfers zijn ook gunstiger dan eerder ingeschat. Flexwerkers en ZZP’ers zijn aan de slag gegaan in andere sectoren waar tijdens de crisis wel genoeg werk was.

Deze cijfers ondersteunen de signalen die gerechtsdeurwaarders van hun opdrachtgevers ontvangen. Er wordt goed betaald, beter dan verwacht en in sommige sectoren zelfs beter dan de jaren daarvoor. Daardoor ontvangen gerechtsdeurwaarders minder incasso-opdrachten. Bijzonder Beheerafdelingen van banken schalen alweer af en ook de horecaondernemers die ik ken geven aan de afgelopen weken topomzetten te hebben gedraaid. Alle stoelen zijn bezet, het weer zit mee en mensen willen eruit.

Overheidssteun heeft geholpen en er is meer gespaard omdat er minder mogelijkheden waren om geld uit te geven. Teruglezend wat ik heb geschreven, vraag ik me af: heeft de coronacrisis er voor gezorgd dat er minder schulden zijn gemaakt?

Delen:

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders is een publiekrechtelijke beroepsorganisatie (pbo) met een verordenende bevoegdheid krachtens de Grondwet. Alle in Nederland gevestigde gerechtsdeurwaarders, waarnemend gerechtsdeurwaarders en…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven