NOvA: ‘Zorgen over digitaal procederen’

Delen:

Foto Shutterstock

De invoering van verplicht procederen in civiele zaken op 1 september in de arrondissementen Gelderland en Midden-Holland is een eerste grote stap, maar er zijn volgens de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) nog volop punten van zorg. Dat zei Leonard Böhmer van de Algemene Raad van de NOvA woensdag 19 april tijdens de vergadering van het College van Afgevaardigden.

Böhmer is binnen de Algemene Raad belast met de portefeuille Kwaliteit en Innovatie (KEI). “Als je 15 minuten op het webportaal niks doet, word je eruit gegooid,” zei hij over ervaringen tijdens de experimenteerfase. “Daar willen we nog naar kijken.”

Een ander punt van zorg is volgens Böhmer de naamgeving van de stukken. “Als je niet uitkijkt, krijg je een grote schoenendoos. Hoe zorg je dat je dossier op orde is? Die zorg heeft iedereen, ook rechters.”

Ook de termijn van de evaluatieperiode van het digitaliseringsproject baart Böhmer zorgen. “Die termijn staat nu op zes maanden. Maar dan heb je de comparities nog niet gehad. Dat vinden rechters ook, al zeggen ze dat niet hardop. Hoe dat gaat lopen, moeten we nog zien.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven