NVvR heeft na een jaar weer een voorzitter

Delen:

Rechter Nathalie van Waterschoot is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak. De functie was een jaar vacant.

De NVvR is de beroepsvereniging van rechters en officieren van justitie. Drie kwart van deze magistraten is lid van de NVvR. Van Waterschoot volgt Rosa Jansen op, die in september 2015 voorzitter werd. Twee jaar later maakte zij de overstap naar Slachtofferhulp, waar ze voorzitter werd van de Raad van Bestuur. Sinds Jansens vertrek is de functie van NVvR-voorzitter vacant. Tot 24 september: die dag werd de Amsterdamse rechter Nathalie van Waterschoot benoemd tot nieuwe voorzitter.

Van Waterschoot was docent en onderzoeker aan de Erasmus Universiteit, korte tijd verbonden aan het Tilburgse advocatenkantoor Linssen CS en daarna acht jaar docent aan de Universiteit van Amsterdam. In 2004 werd ze rechter-plaatsvervanger, en sinds 2009 rechter in de rechtbank Amsterdam. Ook was ze twee jaar raadsheer-plaatsvervanger in de Centrale Raad van Beroep. Sinds 2017 is ze senior-rechter in Amsterdam. Op 1 april 2014 werd ze bestuurslid van de NVvR. Zij is als oprichter van het project WIEB – Wat Ik Eigenlijk Bedoel – een voorvechter van duidelijke taal binnen de rechtspraak.

Als voorzitter krijgt Van Waterschoot direct te maken met een aantal belangrijke dossiers, waaronder de internationale druk op de principes van de rule of law, de werkdruk bij officieren van justitie en rechters en zeker ook de besturing en digitale transformatie van de rechtspraak (KEI). Onlangs stuurde de NVvR een brandbrief aan de minister. Hierin schetst de NVvR de ernst van de problematiek die er ontstaat door het financiële tekort binnen de rechtspraak.

Maandag 1 oktober kunt u hier een interview met Nathalie van Waterschoot lezen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven