OM krijgt weer twee nieuwe hoofdofficieren

Bij het Openbaar Ministerie worden opnieuw twee nieuwe hoofdofficieren benoemd. René de Beukelaer wordt hoofdofficier van justitie van het Amsterdamse parket. Marthyne Kunst wordt hoofdofficier van het parket Oost-Nederland. Hun benoeming gaat in op 15 augustus.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Na een zoektocht van zo’n anderhalf jaar had het OM ook voor het parket Rotterdam al een nieuwe baas gevonden. Daar is oud-gediende Hugo Hillenaar per 1 mei als hoofdofficier benoemd. Hij volgde de naar aanleiding van het rapport van de Commissie-Fokkens ontslagen Marc van Nimwegen op. Ook het Haagse parket kreeg eerder dit jaar met Michiel Zwinkels een nieuwe hoofdofficier.

Waarnemer

René de Beukelaer (foto: Loes van der Meer)
René de Beukelaer (foto: Loes van der Meer)

De Beukelaer (1965) startte in 1999 bij het OM, als officier van justitie bij het parket Den Bosch. Daar werd hij in 2010 hoofdofficier en, na herziening van de gerechtelijke kaart, plaatsvervangend hoofdofficier van het parket Oost-Brabant. In 2014 stapte hij over naar het Rotterdamse parket als plaatsvervangend hoofdofficier, waar hij nu nog werkt. Hier nam hij gedurende twee jaar ook de functie van hoofdofficier waar, tot de benoeming van Hillenaar.

Bij het Amsterdamse parket volgt De Beukelaer Nicole Zandee op, die eind mei 2019 om gezondheidsredenen terugtrad en sindsdien werd waargenomen door John Lucas. Die werd eerder dit jaar benoemd tot hoofdofficier van het Landelijk Parket, waardoor het OM weer op zoek moest naar een nieuwe hoofdofficier.

Terugkeer

Marthyne Kunst (foto: Loes van der Meer)
Marthyne Kunst (foto: Loes van der Meer)

Kunst (1962) begon net als De Beukelaer in 1999 bij het OM. Eerst als officier van justitie bij het parket Almelo, en daarna onder andere als advocaat-generaal bij het ressortsparket Arnhem. Sinds eind 2015 was zij plaatsvervangend hoofdofficier bij het parket Oost-Nederland. Van september 2018 tot mei 2019 maakte ze als waarnemend plaatsvervangend hoofdofficier een uitstapje naar het Rotterdamse parket, maar vorig jaar mei ging zij terug naar Oost-Nederland als waarnemend hoofdofficier.

Ondermijnende criminaliteit

Bij het ministerie van Justitie en Veiligheid is Annemieke van Dam per 1 september benoemd als programma directeur-generaal Georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. Van Dam is nu nog plaatsvervangend directeur-generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving en directeur Rechtshandhaving en Criminaliteitsbestrijding bij dit ministerie. Zij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en behaalde een Master of Public Administration aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur in Den Haag.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top