Online platform voor gebruiksvriendelijke contracten

Als het op de leesbaarheid en begrijpelijkheid van juridische documenten aankomt, kunnen we nog veel leren. Niet-juristen begrijpen vaak niets van de inhoud, waardoor zo’n document getekend maar ongelezen in een lade verdwijnt. Met alle gevolgen van dien. Pieter de Laat - eigenaar van platform Not For Lawyers - wil hier verandering in brengen. Op zijn platform creëren gebruikers in een paar klikken visuele contracten op maat. En dat allemaal in begrijpelijk Nederlands.

Delen:

Op deze manier helpt het platform juridische documenten niet alleen toegankelijker te maken, maar ook gebruiksvriendelijker. “Dit kent namelijk een hoop voordelen”, aldus de organisatie. “Zo kunnen conflicten over gemaakte afspraken vermeden worden, of sneller worden opgelost. Ook worden afspraken beter nageleefd, omdat alle partijen begrijpen wat er is afgesproken. Gebruikers zuigen de artikelen in zo’n visueel contract natuurlijk niet uit hun duim. Op het platform vinden zij een basiscontract dat door middel van handige keuze menu’s aan te passen is naar een specifieke situatie. Pieter werkte jarenlang zelf als advocaat en heeft zich daarnaast drie jaar lang bezig gehouden met het ontwikkelen van software voor de advocatuur.”

“Nog een voordeel van een visueel contract ten opzichte van een traditioneel contract is dat het echt onderdeel wordt van je bedrijfscommunicatie. En past bij de visie, missie en tone of voice van een organisatie. Of met andere woorden: je maakt de cirkel rond.”

Het visuele arbeidsovereenkomst op maat van Not For Lawyers is opgesteld samen met arbeidsrechtadvocaat Daniël Maats. Binnenkort zullen er nieuwe overeenkomsten worden toegevoegd, waaronder een Non Disclosure Agreement en Algemene Voorwaarden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven