Ontdek de magie van Kasteel Ruurlo

Delen:

Een monumentale grootmeester verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat Hans en Monique Melchers, initiatiefnemers van Museum MORE, de grootste collectie met werken van Carel Willink hebben ondergebracht in Kasteel Ruurlo. Het kasteel opende zijn deuren in de zomer van 2017.

Kunstverzamelaar Hans Melchers raakte al jong in de ban van Kasteel Ruurlo waar hij als kind kwam. In 2012 kon hij een jongensdroom verwezenlijken door dit kasteel te verwerven en in oude glorie te herstellen. Zijn doel: een monumentaal thuis te creëren voor de grootste collectie met werken van schilder Carel Willink (1900-1983). Kasteel Ruurlo moest niet alleen gerestaureerd worden maar ook ingericht als tweede locatie van Museum MORE. Het werd een zeer persoonlijke project. Niet in de laatste plaats omdat Hans en Monique Melchers iets wilden terugdoen voor de Achterhoek, de streek waar zij met veel plezier wonen. Samen schakelden zij couturier Ronald Kolk en architecten Hans van Heeswijk en Cor Bouwstra in om vijf eeuwen bouwgeschiedenis te combineren met moderne architectuur van topniveau.

Museum MORE is het grootste museum voor modern realisme en opende in 2015 zijn eerste vestiging in Gorssel. Deze locatie ontvangt meer dan 100.000 bezoekers per jaar. De tweede locatie Museum MORE | Kasteel Ruurlo trok in de eerste drie maanden al 70.000 bezoekers.

Eventlocatie met allure

De gracieuze uitstraling van Kasteel Ruurlo en de indrukwekkende kunstcollectie geven uw bijeenkomst, vergadering of presentatie een bijzondere allure. En natuurlijk kunt u ook uw ja-woord geven op de meest romantische trouwlocatie van de Achterhoek. Het kasteel heeft prachtige zalen die geschikt zijn voor al uw speciale evenementen. Voor een frisse start, een inspirerende break of een prachtige afsluiting van uw event kunt u een tailored tour door Kasteel Ruurlo en de tuinen krijgen. Of wat denkt u van private entry & private dining? Een exclusieve kasteelopenstelling voor uw bijzondere gasten! Neem gerust contact op voor maatwerk via 0575-760332 of events@museummore.nl

Museum MORE | Kasteel Ruurlo
Vordenseweg 2
7261 LZ Ruurlo
museummore-kasteelruurlo.nl

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven