Ook dit jaar weer stijging aantal rechtenstudenten in Groningen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Side view of a group of young students writing notes in the classroom

Er zijn 4,6% meer studenten ingeschreven op de Rijksuniversiteit Groningen. Vooral opleidingen bij Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, Science and Engineering, en Economie en Bedrijfskunde zijn in trek, maar ook bij Rechtsgeleerdheid is een stijging te zien.

De opleidingen met de grootste stijging zijn de bachelors Psychologie (+469) en International Business (+226), zo meldt de Groningse universiteit op haar website. Voor beide opleidingen is voor 2019/20 een numerus fixus aangevraagd. Andere opleidingen met een grotere instroom zijn de bachelors Rechtsgeleerdheid, Biologie en Kunstmatige Intelligentie. Ook trekt de universiteit internationale studenten aan. In totaal studeren nu 7.081 studenten uit 120 landen aan de RUG. Zij vormen 22,8% (was 19,6) van het totaal aantal ingeschrevenen. Van de ruim 7.000 internationals zijn er 2.286 afkomstig uit Duitsland, op de tweede plek staat wederom Groot-Brittannië (462), gevolgd door Italië (354). Lees hier het hele artikel.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top