Ook juridische bedrijven hebben steeds meer ICT’ers nodig

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De juridische sector is heel breed en varieert van de rechtspraak in het algemeen tot notariskantoren en verzekeraars. Binnen de juridische branche zijn er allerlei functies te vervullen en daarin is zeker een rol weggelegd voor ICT’ers. Er is in dat kader veel vraag naar ICT’ers, zoals onder meer is op te merken uit het aanbod op www.ictergezocht.nl. De digitalisering in juridische bedrijven neemt namelijk steeds verder toe. Bovendien is het belangrijk om de ICT-systemen goed te onderhouden.

ICT binnen juridische bedrijven
Binnen juridische bedrijven zijn er allerlei digitale systemen om te ontwikkelen en te beheren. Dat brengt ook met zich mee dat er verschillende soorten ICT-functies zijn op uiteenlopende niveaus. Bijvoorbeeld op mbo-niveau als ICT-medewerker, maar ook met een hbo werk- en denkniveau als ICT-systeembeheerder. In het verlengde van de ICT-functies is het ook zo dat er juridische specialisten nodig zijn. Bijvoorbeeld juridische adviseurs op het gebied van IT-recht in diverse sectoren. Denk maar aan een IT-recht specialist die zich bezighoudt met het juridisch adviseren op het gebied van ICT in de zorg.

ICT vacatures
Het aanbod van ICT-vacatures is enorm groot en een deel daarvan is gericht op functies in juridische bedrijven. Bijvoorbeeld in de functie van functioneel beheerder bij een verzekeringsmaatschappij of bij een juridisch adviesbureau. In een dergelijke functie ben je verantwoordelijk voor het optimaal laten functioneren van het informatiesysteem. In deze specifieke functie ben je als het ware de verbindende factor tussen bedrijfsvoering en ICT. Dat komt omdat je niet alleen verantwoordelijk bent voor de informatiesystemen, maar ook gebruikers van het systeem ondersteuning biedt. Het komt ook voor dat deze functie combineert met de rol van applicatiebeheerder.

IT-projectleiders
Binnen juridische bedrijven is het mogelijk dat er een digitale transformatie dient plaats te vinden. In dat kader is er een rol weggelegd voor IT-projectleiders. In deze functie is het belangrijk om het team aan het sturen dat het project uitvoert. Inzicht uit data speelt in allerlei bedrijven een belangrijke rol en zo ook binnen de juridische branche. Voor functies als projectleider is doorgaans een hoger onderwijs niveau nodig. Bijvoorbeeld een hbo-opleiding of academische opleiding. Daarbij is het afhankelijk van het juridische bedrijf welke specifieke kennis er nog meer nodig is. Kennis van datatechnologie en innovaties op dat gebied dient uiteraard eveneens aanwezig te zijn om digitale transformaties soepel te laten verlopen. De vraag naar ICT’ers is dan ook op allerlei niveaus aanwezig en dat blijft zo in de nabije toekomst.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top