Oplossingen voor digitaliseren notariswerkprocessen gekoppeld tot één traject

2Tokens, The Share Council, Nxchange en Bondex koppelen bestaande oplossingen voor het digitaliseren van notariswerkprocessen tot één traject met hun Digital Notary use-case.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De Digital Notary use-case zal de standaard veranderen voor het structureren van vennootschappen en het verhandelen van private aandelen. “Toekomstige oprichters zullen nu in staat zijn om hun besloten vennootschap op een volledig digitale en betaalbare manier op te richten, zonder dat de oprichters voor een notaris moeten verschijnen”, legt de The Share Council uit. “Verschillende partners hebben de handen ineengeslagen omdat zij hetzelfde probleem in de markt erkennen: het traject van oprichting en overdracht van aandelen van BV’s is in Nederland te omslachtig, duur en tijdrovend.”

De huidige wetgeving staat aan de kant van deze Digital Notary use-case, aangezien het Europees Parlement een tijdslimiet heeft gesteld aan de digitale oprichting van vennootschappen. “De nieuwe richtlijn verplicht de Europese lidstaten om de oprichting van besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid langs digitale weg mogelijk te maken vóór 1 augustus 2021. Dankzij deze richtlijn zal er naast een digitale akte, ook digitale identificatie en digitale ondertekening mogelijk zijn. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft een centraal digitaal passeerplatform ontwikkeld en streeft ernaar op 1 augustus 2021 klaar te zijn. Het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid heeft echter onlangs uitstel van maximaal een jaar gevraagd, omdat zij meer tijd nodig hebben om het wetgevingstraject zorgvuldig af te ronden.” 2Tokens, The Share Council, Nxchange, en Bondex hebben hierop ingespeeld met de wens om het paradigma te veranderen. Zij zijn deze use-case de Digital Notary gestart – ondersteund door de overheid, particuliere bedrijven en semi-publieke organisaties – die zich richtte op het digitaliseren van het complete oprichtingstraject van een startup of besloten vennootschap. “Ondersteund door enkele van de beste notariskantoren in Nederland, zoals FieldFisher en Westerdok Notariaat, bouwt de Digital Notary aan een blockchain-oplossing voor dit wetgevingsproces die de bestaande notariële werkprocessen koppelt in één gedigitaliseerd traject, waardoor er geen fysieke notaris meer nodig is.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Wageningen University & Research zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top