Partij Plasman mag naam houden

Delen:

Peter Plasman
Peter Plasman. Foto: Chantal Ariens

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de bezwaren tegen de naam van Peter Plasmans partij voor Niet-Stemmers ongegrond verklaard. De afdeling steunt hiermee het besluit van de Kiesraad die de partij heeft opgenomen in het kiesregister voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De LPF Leeuwarden vindt dat de Kiesraad de aanduiding ‘Niet Stemmers’ niet had mogen registreren. Zij wil zelf onder de aanduiding ‘Club van niet kiezers’ meedoen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. Volgens de LPF lijken beide aanduidingen zoveel op elkaar dat kiezers hierdoor in verwarring kunnen raken.

Maar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is van oordeel dat de aanduidingen voldoende onderscheidend zijn en dat kiezers daardoor niet in de war raken. De afdeling noemt het niet aannemelijk dat bij de kiezer de indruk zal ontstaan dat beide politieke groeperingen op welke manier dan ook met elkaar verbonden zijn.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven