Paul de Bijl Chief Economist bij de ACM 

Paul de Bijl, onder meer universitair docent aan de Utrecht University School of Law, start op 15 mei 2022 als Chief Economist bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Paul de Bijl over zijn nieuwe functie: “Het werk van de ACM doet er enorm toe. Een prachtkans om als Chief Economist te werken in het hart van het markttoezicht en daarmee aan actuele onderwerpen die iedereen raken.” Manon Leijten, bestuurslid ACM: “Paul heeft brede ervaring op de terreinen van het toezicht van de ACM. Denk aan mededinging, regulering van energie, telecom, vervoer en post, en publieke belangen. We kijken ernaar uit om ons samen met zo’n ervaren en gezaghebbende Chief Economist in te zetten voor goed werkende markten voor mensen en bedrijven.”
De Bijl is sinds 2013 zelfstandig adviseur bij Radicand Economics en adviseert bedrijfsleven en rijksoverheid over mededinging, regulering, publieke belangen en digitale platforms. Daarnaast is hij associate digital strategist bij Ngrane (digital agency) en universitair docent aan de Utrecht University School of Law. Eerder werkte Paul onder andere bij het Centraal Planbureau als hoofd sector Marktordening en was hij (deeltijd) gasthoogleraar Regulatory Economics aan de WHU Otto Beisheim School of Management (Duitsland).

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top