Ploum en procesfinancier Liesker Procesfinanciering gaan samenwerken

Delen:

200318_Ploum_Depositphotos_19581199_s-2019

Ploum en Liesker Procesfinanciering gaan een strategische samenwerking aan, zodat klanten van Ploum procesfinanciering voortaan makkelijker en tegen scherpere voorwaarden kunnen inzetten als financieringsinstrument om de kosten verbonden aan grote rechtszaken af te dekken.

Ploum en Liesker Procesfinanciering marktleider in de Nederlandse rechtsmarkt op het gebied van procesfinanciering, gaan een strategische samenwerking aan. Beide partijen zien vooral mogelijkheden voor samenwerking bij de financiering van kartelschadezaken en grote commerciële claims. Doel van de alliantie is dat klanten van Ploum procesfinanciering voortaan makkelijker en tegen scherpere voorwaarden kunnen inzetten als financieringsinstrument om de kosten verbonden aan grote rechtszaken – een bedrijfsvreemd risico – af te dekken. Beide partijen zien vooral mogelijkheden voor samenwerking bij de financiering van kartelschadezaken en grote commerciële claims.

De samenwerking houdt onder meer in dat klanten van Ploum versneld door het financieringstraject worden geleid zodat zij al binnen één maand weten of hun zaak kan worden gefinancierd. Na een succesvol doorlopen financieringstraject kunnen zij vervolgens tegen gereduceerd tarief, gebruikmaken van procesfinanciering, zo vertelt het kantoor. Michel Jacobs, partner bij Ploum advocaten: “In onze sector is procesfinanciering nog steeds een relatief nieuw financieringsinstrument. Terwijl het juist bij de omvangrijke zaken een zeer effectief en strategisch instrument is om bedrijfsvreemd risico verantwoord af te dekken. Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze huidige en toekomstige klanten deze vorm van financiering tegen aantrekkelijker voorwaarden voorleggen. Vanwege het full-service karakter van ons kantoor zien wij een grote toegevoegde waarde om als procesadvocaat voor klanten van Liesker aan de slag te gaan.”

Structurele toename kartelschadezaken en grote claims

Sara Liesker, Managing Director Liesker Procesfinanciering: “Net als Ploum zien wij al jaren een structurele toename in het aantal omvangrijke rechtszaken. Daarbij gaat het vooral om kartelschadezaken en grote commerciële claims. In lijn daarmee ontvangen wij ook steeds meer bedrijfsmatige aanvragen voor de financiering daarvan. Door de handen ineen te slaan met Ploum kunnen we zowel MKB bedrijven als corporates veel gerichter en efficiënter van dienst zijn en staan alle neuzen na een succesvol doorlopen financieringstraject dezelfde kant op. Dat is bij dit soort zaken van groot belang.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven