PODCAST SSR MEESTERVERTELLERS MET REIJER PASSCHIER

Door de inzet van kunstmatige intelligentie wordt de uitvoerende macht steeds efficiënter. Tegelijkertijd loopt de rechterlijke macht achter bij deze digitalisering. Hoe erg is dat en wat kunnen we daar aan doen?

Delen:

DIGITALISERING EN DE BALANS VAN DE TRIAS POLITICA

Reijer Passchier is universitair docent staatsrecht bij de Open Universiteit en de Universiteit Leiden.  Naar aanleiding van zijn boek ‘Artificiële intelligentie en de rechtstaat’ gaat hij in deze podcast in op de verschuivende machtsverhoudingen binnen de trias politica.

Passchier gaat met Daan Langkamp in gesprek over digitalisering als een sociaal fenomeen en over besluiten die niemand meer kan uitleggen.

Luister hier naar de aflevering met Reijer Passchier:

ABONNEER JE OP ONZE PODCAST

In de podcast SSR Meestervertellers hoor je inspirerende verhalen over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie. Food for thought in een kwartiertje.

Alle afleveringen van SSR Meestervertellers beluister je waar en wanneer je wilt via je favoriete podcast app, of via ssr.nl/podcast. Wil je geen aflevering missen? Abonneer je dan.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven