Polen en Hongarije. Het einde van de rechtsstaat?

Delen:

Hoe heeft het zo ver kunnen komen dat de Europese Commissie een Artikel 7-procedure tegen Polen en Hongarije is gestart? Wat is er aan de hand? Op 11 december geeft hoogleraar Staatsrecht Paul Bovend’Eert uitleg in de LUX, Nijmegen.

Wil je meer weten over wat er in Polen en Hongarije aan de hand is? Waarom de rechtsstaat daar onder druk staat en voor de Europese Commissie de maat vol is? Kom dan 11 december naar de LUX in Nijmegen, waar hoogleraar Staatsrecht Paul Bovend’Eert de situatie onder de loep neemt. Ook gaat hij in gesprek met politicologe Anna van der Vleuten over de rol van de Europese Unie bij het bewaren van de rechtsstaat bij haar lidstaten en de vraag of een verval van de rechtsstaat ook bij andere lidstaten op de loer ligt.

De lezing begint dinsdag 11 december om 20.00 uur, in de LUX, Nijmegen. Voor studenten is de toegang gratis. Inschrijven kan vanaf morgen. Ga naar de website van Radboud Universiteit voor meer informatie.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven