Partnerbijdrage van

Prinsjesdag Totaaloverzicht 2022: alles wat je moet weten als advocaat

Voor het tiende jaar op rij wordt bij Hoffelijk de traditie voortgezet om de nacht na Prinsjesdag de Miljoenennota door te spitten en de relevante ontwikkelingen samen te vatten in het Prinsjesdag Totaaloverzicht 2022.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De belangrijkste ontwikkelingen uit de Miljoenennota
De ontwikkelingen in de juridische sector volgen elkaar in rap tempo op, wat resulteert in de behoefte van advocaten om continu op de hoogte te zijn van wat er speelt. “Prinsjesdag is hét uitgelezen moment om de branche te ondersteunen bij het zo snel mogelijk informeren van alle professionals over de voor hen relevante ontwikkelingen,” aldus Wesley van ’t Hof, Algemeen Directeur bij Hoffelijk.

Geselecteerde maatregelen per rechtsgebied
Van ’t Hof vervolgt: “Onze deskundige vakredactie heeft alle aangekondigde maatregelen doorgespit en een selectie gemaakt. Deze selectie van maatregelen, inclusief een vertaling naar de praktijk, is in het totaaloverzicht van Hoffelijk opgesplitst per rechtsgebied.”. Advocaten ontvangen zo alleen de informatie die hun beroepspraktijk direct raakt.

Prinsjesdag Totaaloverzicht 2022
De Miljoenennota staat dit jaar in het teken van de koopkracht. Steeds meer huishoudens komen in de knel, de inflatie bereikt nieuwe hoogten en er heerst veel onzekerheid. De aangekondigde maatregelen kunnen de huidige dreun niet opvangen, maar zouden wel impact moeten hebben. Zo wordt het minimumloon verhoogd, moeten flexkrachten beter beschermd worden en wordt het stelsel van gefinancierde rechtsbijstand herzien.

Deze maatregelen en de overige onderwerpen uit de Miljoenennota vind je in het complete Prinsjesdag Totaaloverzicht op de website van Hoffelijk.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Hoffelijk Juridisch is de innovatieve juridische opleider om jouw professionele kennis en kunde te ontwikkelen en onderhouden. Met ons vernieuwende opleidingsconcept Permanent Actueel blijf…

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top