Recht op opera in Rotterdam

Delen:

Emese von Bóné. Foto EUR

Rechtenstudenten van de Erasmus Universiteit en studenten van Theater Hofplein Rotterdam brengen vrijdag 2 juni de opera Carmen van George Bizet onder leiding van theaterregisseur Carla van Driel. De uitvoering is een uitvloeisel van het keuzevak Opera en Recht van de docente Rechtsgeschiedenis en Burgerlijk Recht Emese von Bóné.

Het uitgangspunt van dit keuzevak is er veel connecties zijn tussen recht en opera. “In tal van opera’s zitten juridische componenten,” zegt Von Bóné. “In de opera Carmen van Bizet onder andere moord.”

De studenten van beide instellingen hebben het afgelopen jaar samengewerkt aan een moderne variant van de Carmen. Von Bóné heeft met de rechtenstudenten moderne juridische elementen en pleidooien in de opera verwerkt. Onder begeleiding van theaterregisseur en schrijver Carla van Driel hebben zij hun presentatievaardigheden, stemgebruik en non-verbale communicatie getraind. Het programma Recht op Opera zorgt ervoor dat studenten theoretische, juridische kennis in de praktijk toepassen. De regie en het script voor de voorstelling komen voor rekening van Hofpleintheater Rotterdam.

Belangstellenden kunnen deze voorstelling bijwonen op vrijdag 2 juni om 20.30 uur (inloop 20.00 uur) in de Shakespearezaal van Theaterschool Hofplein Rotterdam aan de Pieter de Hoochweg 222. De toegang is gratis.

Aanmelden kan hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven