Renate Punt-Huizer over passie voor de maritieme industrie

Overstapper van de week is Renate Punt-Huizer. Punt-Huizer stapt over van NautaDutilh en begint als partner binnen de financieringspraktijk van AKD. Ze heeft een sterke reputatie in de maritieme sector en bedient zowel nationale als internationale cliënten en financiële instellingen in het gehele (scheeps)financieringstraject, waaronder alle notariële aspecten.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Hoe zijn de eerste dagen bevallen?
Dank en ontzettend goed! Na een aantal jaar is overstappen naar een nieuwe werkgever altijd spannend, maar gelukkig hebben we als team een warm welkom gekregen bij AKD waardoor we ons al snel thuis voelden. Nu de eerste weken erop zitten beginnen de nieuwe systemen te wennen en voelen sommige dingen alweer vertrouwd. 

U neemt een heel team mee vanuit NautaDutilh. Bent u samen een ‘dream team’?
Haha, ‘dream team’, dat klinkt wel heel zoetsappig. Een ‘sterk team’ zijn we zeker! We werken al een aantal jaar nauw samen, waardoor we goed weten wat we aan elkaar hebben en goed op elkaar zijn ingespeeld. Onze open karakters, gezamenlijke passie om mensen verder te willen helpen en liefde voor de maritieme sector zorgen voor een connectie. Dit in combinatie met onze iets wat verschillende focussen zorgt voor de perfecte aanvulling, en dat maakt ons een ‘sterk team’. 

Wat gaat NautaDutilh van uw vertrek missen en wat zal AKD van uw komst merken?
Of NautaDutilh iets gaat missen durf ik niets over te zeggen. Al hoop ik, net als ieder ander denk ik, dat ik als persoon af en toe een keer gemist zal worden. Wat AKD van mijn komst zal merken? Een versterking van het Finance-team en ook de Transport & Trade-praktijk. Daarnaast een energieke leuke nieuwe collega die van toegevoegde waarde kan zijn. 

Wat maakt de (notariële) dienstverlening in de maritieme industrie zo leuk?
Persoonlijk vind ik het altijd lastig uit te leggen aan mensen die geen onderdeel uitmaken van één van deze sectoren, maar ik zal het proberen. Toen ik ongeveer acht jaar geleden van Corporate M&A overstapte naar Finance, kwam ik in de maritieme (notariële) financieringspraktijk terecht. Met een ieder met wie ik uit deze sector te maken kreeg, werkte hard, had een no-nonsense houding en was trots op zijn werk. Als vrouw, in een toch wel mannenwereld, heb ik in het begin echt een plekje moeten veroveren door hard te werken, veel te leren en loyaal te zijn. Gaandeweg werd ik aangestoken door de passie voor de maritieme industrie. De industrie is tastbaar en het is mooi om te zien dat de mensen die erin werken trots zijn op hetgeen ze daarin doen. Ik heb het altijd bijzonder gevonden daar een bijdrage aan te kunnen leveren en onderdeel van te zijn.

Wat staat er onder meer op uw persoonlijke bucketlist?
Pff, dat is een moeilijke vraag. Heel eerlijk? Ik ben niet zo van het bijhouden van een bucketlist. Ik probeer te leven met het motto ‘pluk de dag’ en doe de dingen die ik graag wil doen. Als ik toch iets moet noemen, dan zou ik graag mijn kinderen de wereld willen laten zien. Australië en Nieuw-Zeeland staan hoog op het lijstje om eens samen te bezoeken.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven