Renée Jansen (Nysingh) over een alarm dat afging

De stage bij Nysingh was de eerste juridische stage voor Renée Jansen. Gelukkig heeft ze het erg naar haar zin gehad. Behalve misschien dat ene momentje dat ze het alarm liet afgaan...

Delen:

Renée Jansen (23) volgt de master Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en verwacht in 2023 af te studeren. Ze liep in mei en juni 2022 stage bij Nysingh advocaten en notarissen in Arnhem of de afdelingen AV&V en arbeidsrecht. 

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik wilde graag stagelopen bij een middelgroot kantoor dat zich kenmerkt door zowel juridische kwaliteit als een sociale cultuur. Uit verhalen van medestudenten hoorde ik dat deze omschrijving goed met Nysingh matcht en na wat verder onderzoek raakte ik ervan overtuigd dat Nysingh inderdaad het soort kantoor is waar ik graag bij zou willen werken.  

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Aangezien dit de eerste keer was dat ik een juridische stage ging lopen probeerde ik zo blanco mogelijk het kantoor binnen te stappen. Ik vond het onwijs spannend en hoopte vooral een goed beeld te krijgen van de advocatuur. Dat is zeker gelukt!

Wat moest je zoal doen?
Ik heb mij met name beziggehouden met het schrijven van memo’s en het doen van literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Daarnaast ben ik een aantal keer mee geweest naar zitting en heb ik natuurlijk de dagelijkse gang van zaken op kantoor goed meegekregen. 

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Voornamelijk de sfeer op het kantoor! Vanaf dag één werden Jytte Faber en ik als student-stagiaires ontzettend fijn opgenomen in het team. Onze kantoorgenoten waren oprecht geïnteresseerd en deden hun best om ons een leuke en leerzame stageperiode te bieden.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ik denk dat je terugkijkend altijd wel dingen kan vinden die je anders had willen aanpakken, maar over het algemeen kijk ik super tevreden terug op mijn stageperiode bij Nysingh. 

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Mijn grootste blunder weet ik direct. In een van de eerste weken liep ik als eerste de verdieping van mijn sectie op en ik wist toen nog niet dat je het alarm er dan af moet halen. Ik hoorde wel wat gepiep, maar registreerde dat niet direct en na een paar seconden ging heel hard het alarm af; niet echt mijn ‘finest moment’.

Over mijn grootste succes moet ik wat langer nadenken. Het is natuurlijk fijn positieve feedback te krijgen, maar ik denk dat voor mij het grootste succes is dat ik in ieder geval met volle overtuiging kan zeggen verder te willen gaan in de advocatuur en dat ik ontzettend veel geleerd heb.  

Had je vooraf gewacht dat je verder zou willen in de advocatuur?
Het is altijd spannend om voor het eerst stage te lopen binnen een bepaald vakgebied, het kan namelijk zomaar tegenvallen. Dat is gelukkig niet het geval en ik kijk ernaar uit daadwerkelijk de advocatuur in te kunnen gaan. 

Waar denk je over tien jaar te staan?
Ik hoop het over tien jaar ontzettend naar mijn zin te hebben als advocaat-medewerker bij een fijn kantoor. 

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven