Samenwerking Liesker Procesfinanciering en Van Swaaij Cassatie & Consultancy

Liesker Procesfinanciering en Van Swaaij Cassatie & Consultancy hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten: zij gaan, ieder vanuit het eigen specialisme in de eigen markt, samenwerken bij de beoordeling en behandeling van rechtszaken die gefinancierd worden door Liesker Procesfinanciering.

Delen:

In het kader van de samenwerking zal Van Swaaij Cassatie & Consultancy (VSCC) Liesker Procesfinanciering adviseren over de mogelijkheden en kansen van het instellen van cassatieberoep of het voeren van verweer bij de Hoge Raad, en optreden in de cassatieprocedure zelf. “De ruime ervaring en bewezen successen van Van Swaaij in cassatie, maar ook de plezierige en goede samenwerking in het verleden vormt een stevige basis voor de toekomst. Wij zijn verheugd met deze preferred partner aan onze zijde”, aldus Willem van Nijnanten, CEO Liesker Procesfinanciering.

Van Swaaij Cassatie & Consultancy – unieke marktpositie

VSCC, gevestigd in Nijmegen en opgericht in 2010, heeft de focus op civiele procedures bij de Hoge Raad en het adviseren over de haalbaarheid daarvan. Met de aan civiele cassatiezaken gerelateerde ruime ervaring, kennis en kunde fungeert VSCC daarnaast, vaak achter de schermen, als sparringpartner (lawyer’s lawyer) voor advocaten van andere kantoren. Bij rechtbanken of gerechtshoven procederen de advocaten van VSCC zelf in beginsel niet. Hiermee heeft VSCC een onafhankelijke en unieke positie in de markt. Sjef van Swaaij, oprichter: “Iedereen kan bij ons terecht voor een procedure bij de Hoge Raad, tegen wie dan ook. En in het kader van consultancy kan iedere advocaat ons bijvoorbeeld een concept van een memorie van grieven laten becommentariëren. Het wordt er altijd beter van. Mede dankzij Liesker Procesfinanciering is de markt van financiering van rechtszaken in Nederland volop in ontwikkeling. Wij zien ernaar uit om onze kennis en kunde op het vlak van cassatie en (appèl)procesrecht te delen met de specialist in de rechtszaakfinancieringmarkt.”

Liesker Procesfinanciering – kansrijke claims mogelijk maken

Liesker Procesfinanciering, gevestigd in Breda en opgericht in 2011, richt zich op de financiering van kansrijke claims, zowel van particulieren als bedrijven, met een minimale waarde van € 500.000. De behandeling van de procedure vindt plaats door externe advocaten(kantoren). Bij winst van de zaak worden de proceskosten voldaan uit de opbrengst en wordt het resterende bedrag tussen cliënt en financier volgens een ratio van 70/30 verdeeld. Bij verlies blijft de indiener van de claim gevrijwaard van kosten. Het merendeel van de zaken die Liesker financiert betreft zakelijke geschillen. Liesker Procesfinanciering heeft diverse specialismen in huis: kartelschade, intellectueel eigendom en familierecht. Andere specialismen betrekken wij uit ons bestaande netwerk van topadvocaten. Liesker Procesfinanciering is marktleider in Nederland met een gelijkwaardig kantoor in Brussel voor de Belgische markt. 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven