Sanne Goedhart (Ekelmans Advocaten) geeft tips voor het schrijven van adviezen

Student-stagiair van de week is Sanne Goedhart. Sanne vertelt over haar stage bij Ekelmans Advocaten. “De werkzaamheden zijn leuk, uitdagend en (erg) gevarieerd.”

Delen:

Sanne Goedhart

Sanne Goedhart (22) studeerde in 2023 af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze liep stage bij Ekelmans Advocaten in Den Haag op de sectie arbeidsrecht, van mei tot en met juni 2023.

Wanneer ben je begonnen met je studie en welke master volg je op dit moment?
Ik ben in 2018 begonnen met de studie hbo-rechten aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn eerste jaar heb ik met mijn propedeuse in de hand de overstap gemaakt naar de Vrije Universiteit Amsterdam om daar de bachelor Rechtsgeleerdheid te doen. Deze bachelor heb ik in 2022 met goed gevolg afgerond en nu doe ik de selectieve master arbeidsrecht aan Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Wat is je tot nu toe meegevallen aan je studie en wat tegengevallen?
De master is een stuk meer werk dan de bachelor. Hier moest ik in het begin wel aan wennen. Ik heb hier mijn draai in gevonden en de studiedruk viel ook best mee. 

Wat is jouw geheim om je focus te houden tijdens het studeren?
Goed slapen!

Waarom heb je voor een stage bij Ekelmans Advocaten gekozen?
In het kader van de afronding van mijn master heb ik de kans gekregen om stage te lopen bij Ekelmans Advocaten. Ik heb voor dit kantoor gekozen omdat ik een goed gesprek had met Mark van Benthem tijdens het stagediner, georganiseerd vanuit de master. Mark is advocaat bij Ekelmans op de sectie arbeidsrecht. Wat mij ook aansprak, is dat het kantoor een cassatiepraktijk heeft en naast arbeidsrecht advies geeft op het gebied van pensioenrecht. Hierover wilde ik in de praktijk meer leren.

Hoe bevalt je stage bij Ekelmans Advocaten tot nu toe? Waar houd je je mee bezig?
Ik heb het zeer naar mijn zin. De sfeer op kantoor is plezierig en de mensen zijn aardig en leuk. Er is altijd ruimte voor vragen of een goed gesprek.
De werkzaamheden zijn leuk, uitdagend en gevarieerd. Ik heb meerdere adviezen geschreven over arbeidsrechtelijke onderwerpen, zoals de ontbindende voorwaarde en overgang van onderneming. Daarnaast heb ik meegeschreven aan een blog. Ook mocht ik mee naar verschillende besprekingen en zittingen. Daar leer je heel veel van. 

Wat is het belangrijkste dat je tijdens je stage hebt geleerd?
Dat je het totaalplaatje niet uit het oog moet verliezen. Als rechtenstudent leer je adviezen schrijven vanuit een puur juridisch perspectief. Er komt in de praktijk vaak veel meer bij kijken. Bij het schrijven van een advies moet je rekening houden met al die verschillende factoren.
Daarnaast heb ik geleerd dat cliënten houden van een kort en bondig advies. Ik heb dan ook regelmatig adviezen moeten inkorten, omdat ik te lang van stof was.

Heb je nog een blunder gemaakt? En wat was je grootste succes?
De ‘grootste blunder’ die ik heb gemaakt is dat ik vlák voor een zitting koffie over mijn witte broek gooide. Gelukkig kregen we die er nog net op tijd uit. Wat ik als succes ervaar, is het terugzien van mijn werk in adviezen en e-mails naar cliënten! 

Wat is je tip voor medestudenten als het gaat om stagelopen?
Een beetje een open deur, maar zoek een kantoor dat bij jou past. Hier kom je bijvoorbeeld achter door verschillende kantoorbezoeken bij te wonen. Op die manier kun je de sfeer proeven, zonder dat er al te veel van afhangt.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker. Deze stage heeft me verder enthousiast gemaakt voor de advocatuur.

Wat was je goede voornemen toen je na de zomer met dit studiejaar begon? Geldt dat nog, of denk je: ‘Volgend studiejaar weer een kans’?
Ik wilde dit studiejaar succesvol afronden met mooie studieresultaten en dat is gelukt! 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven