Sarah el Yaacoubi binnenkort naar Zimbabwe voor zomerstudie

Delen:

Onlangs schreven Myrthe en Sophie al een blog met tips om op juridisch vlak bezig te blijven tijdens de zomer. In deze blog zal Sarah el Yaacoubi, pre-masterstudente aan Tilburg University, vertellen over een zomerstudie die zij dit jaar zal volgen.

Mijn naam is Sarah el Yaacoubi en ik ben momenteel bezig met mijn pre-master rechtsgeleerdheid aan Tilburg University. Naast mijn studie zit ik in de faculteitsraad van Tilburg Law School n ben ik ambassadeur op de universiteit. Al sinds kleins af aan wist ik dat iets met rechten wilde doen. Ik ben dan ook tot op de dag van vandaag erg blij met mijn keuze voor deze studie. Naast mijn studie voetbal en reis ik graag. Ik vind reizen erg leuk om te doen en vooral als ik dat kan combineren met mijn studie. Daarom heb ik twee keer in Californië gestudeerd, één keer voor mijn minor en één keer voor een zomerstudie. Mijn passie voor reizen en de mooie combinatie met studeren is de reden waarom ik deze zomer naar Zimbabwe ga voor een tweede zomerstudie.

Vanuit Tilburg Law School worden er ieder jaar studenten gekozen die mee mogen voor een zomerstudie in het buitenland. Iedere sollicitant moet hiervoor een motivatiebrief schrijven in het Engels. Ik kwam deze vacature tegen op Blackboard (de onderwijswebsite) en heb me toen meteen aangemeld.
Zimbabwe stond toevallig als eerste vacature open en toen ik daarvoor was aangenomen zag ik dat er bij andere landen ook zomerstudies waren vanuit TLS, maar aangezien ik dus een keer wat anders wilde dan Amerika, koos ik voor Zimbabwe. Natuurlijk zijn er nog veel meer opties, dus je krijgt zeker de mogelijkheid de reis-studiecombinatie van jouw dromen te maken! Zimbabwe vind ik erg interessant, een van de redenen hiervoor is dat Zimbabwe een arm land is waar mensenrechtenschendingen veel voorkomen.

Uiteindelijk ben ik, samen met een paar andere studenten, uitgekozen om mee te gaan naar Zimbabwe. Natuurlijk ben ik erg enthousiast dat ik mee mag, want Zimbabwe is natuurlijk weer een heel ander land dan VS, dus tijd voor nieuwe uitdagingen! De cultuur, rechtssysteem en manier van leven is zo anders in dat land, dus ik verwacht een interessante leerervaring.
Ik ben erg benieuwd hoe mijn tijd in Zimbabwe er exact uit gaat zien, maar wat ik al weet is dat er veel lezingen en verschillende vakken gegeven worden. Voorbeelden hiervan zijn: business, human rights and corporate social responsibility en privacy and personal data protection.

Om mijn zomerstudie zo goed mogelijk voor te bereiden heb ik alvast wat materiaal, zoals documenten, doorgelezen over het land en het rechtssysteem, zodat ik in ieder geval goed voorbereid ben! Zoals aangegeven is Zimbabwe een land waar veel sprake is van schending van mensenrechten. Ik las laatst bijvoorbeeld een artikel waarin werd aangegeven dat advocaten – wanneer zij hun cliënten bij proberen te staan – constant en in toenemende mate ernstig worden bedreigd, mishandeld of gearresteerd zonder enige grond. Daarnaast heb ik gelezen dat wetten en regels veel minder openbaar zijn dan in Nederland en Europa. Als rechtenstudent heb je uiteraard het belang geleerd van de toegankelijkheid van wetten en regels. Het is dan ook zeer ernstig dat dit in onder andere Zimbabwe zo slecht geregeld is.

Kortom, ik ben erg benieuwd naar deze ervaring en ik wil dan ook alle andere studenten zeker motiveren en aanmoedigen om een ervaring op te doen in het buitenland. Naast het feit dat je meer ziet van de wereld, leer je er enorm veel van.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven