Serieus genomen worden? 3 dingen die je nu kunt doen

Daar zit je dan. Als drieëntwintigjarige aan een lange tafel met mensen die het al ver geschopt hebben. Een vergaderruimte vol met jarenlange ervaring, duidelijke meningen en minstens drie mensen die een carrièreswitch hebben ondergaan. Je voelt langzaam de eerste druppeltjes zweet op je handpalmen ontstaan en je krijgt het met de minuut warmer. Je hoort jezelf denken: ‘Hoe gaan deze mensen mij ooit serieus nemen?’ Wij geven geef je drie tips die je nu kunt toepassen, zodat iedereen jou vanaf nu serieus neemt.

Delen:

Serieus genomen worden 3 dingen die je nu kunt doen

Kleine disclaimer: dit wordt geen artikel waarin we je gaan vertellen dat lenzen bestellen vanaf nu uit den boze is, omdat je met een bril veel serieuzer genomen wordt. Of dat je als vrouw beter voor een laag of hoog decolleté kunt kiezen. Nee. Met deze tips pak je de bron aan en neemt iedereen je direct een stuk serieuzer.

Tip 1: schrijf van te voren op hoe je wil dat het gaat

Een belangrijke meeting, een spannende pitch of pleidooi? Bereid je voor! Het enige wat je nodig hebt is pen en papier. Zoek een rustig plekje op en zorg dat je kalm bent. Je kunt van tevoren naar rustige muziek luisteren of een mindfulness-oefening doen. Ready? Oké, schrijf van a tot z op hoe jij wil dat je presentatie, vergadering of ander spannende activiteit gaat verlopen. Belangrijk hierbij is dat je dit opschrijft alsof het nu gebeurt en daarbij de emotie voelt: voel je zelfverzekerd. Het klinkt misschien wat zweverig, maar het werkt wel. Veel succesvolle mensen zweren bij deze methode. Klaar? Leg je schrift of papiertje weg en laat het los. Denk er niet meer over na.

Tip 2: werk aan je zelfvertrouwen

Als je zelfvertrouwen uitstraalt, nemen mensen je serieuzer. Ze nemen aan dat, als jij daar staat met een dosis zelfvertrouwen, je daar wel een hele goede reden voor moet hebben. Als je laat merken dat je het gevoel hebt dat je je moet bewijzen tegenover de anderen, pikken ze dit net zo goed op. Probeer dus een manier te vinden om te groeien in je zelfvertrouwen. Wat hiervoor de beste manier is, is voor iedereen anders.

Tip 3: wees je bewust van je non-verbale communicatie

Je staat voor een groep mensen. Ondertussen sta je te friemelen aan je shirt, je staat met je benen over elkaar en je kijkt regelmatig naar de grond. Het zijn voorbeelden van non-verbale communicatie die laten zien dat je je niet op je gemak voelt. Dit kan resulteren in niet serieus genomen worden. Je straalt namelijk nervositeit en een gebrek aan macht uit. Zet je benen dus recht naast elkaar op de grond, laat je shirt met rust en kijk de ruimte in. Je zult merken: een wereld van verschil.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven