Sophie Kremer (Florent) over afwisseling, uitdaging en dynamiek

Overstapper van de week is Sophie Kremer. Kremer is sinds 1 oktober 2023 als partner verbonden aan Florent in Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in arbeidsrecht. Kremer was hiervoor verbonden aan Allen & Overy.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Dank! Vóór mijn overstap heb ik dertien jaar bij Allen & Overy gewerkt. Ik heb het daar altijd erg goed naar mijn zin gehad en aan hele mooie zaken mogen werken. Maar deze kans bij Florent kon ik niet laten liggen. Florent is een jong en ambitieus kantoor op de Zuidas. Het enthousiasme en de energie van de mensen spreken mij erg aan. Het niveau ligt er hoog en de pragmatische en persoonlijke aanpak en ‘can do’ mentaliteit van het kantoor passen goed bij mij. Florent is een ‘full service corporate boutique’ kantoor en adviseert cliënten op de rechtsgebieden M&A, insolventierecht, corporate litigation, real estate, arbeidsrecht en banking & finance. Ik kijk ernaar uit om de snel groeiende arbeidsrechtpraktijk verder te versterken en uit te bouwen.
Was het desondanks moeilijk om deze beslissing te nemen?
Het voelde met name als een spannende nieuwe uitdaging, in positieve zin. Tegelijkertijd was het een kans die ik niet aan me voorbij kon laten gaan. Inhoudelijk is het werk zeer vergelijkbaar. Ik adviseer met name grote en middelgrote Nederlandse en internationale bedrijven en houd me bezig met een breed scala aan arbeidsrechtelijke zaken waaronder reorganisaties, ontslag, de arbeidsrechtelijke aspecten van M&A-transacties, medezeggenschapstrajecten, flexibele arbeidsrelaties (zoals uitzenden en oproepcontracten) en HR-gerelateerde data protectie kwesties.

Wat maakt de advocatuur zo leuk?
Voor mij zijn dat met name de afwisseling, uitdaging en dynamiek. Geen enkele dag is hetzelfde en het wordt nooit saai. Omdat ik voor veel verschillende cliënten optreed, leer ik veel nieuwe mensen en bedrijven kennen. En elke zaak heeft zijn eigen bijzonderheden. Verder is het arbeidsrecht zeer divers: procederen, adviseren, onderhandelen, transacties begeleiden, alles komt aan bod. Ik hou ervan om juridisch de diepte in te gaan, bijvoorbeeld bij het adviseren over flexibele arbeidsrelaties en de ontwikkelingen in de wetgeving op dat gebied. Denk aan de Wet arbeidsmarkt in balans, de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden en het wetsvoorstel voor de Wet meer zekerheid flexwerkers. Er gebeurt gelukkig genoeg op dit vlak!

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Als ik er één moet noemen, is dat de StiPP/Care4Care zaak, waarvoor ik samen met Ferdinand Grapperhaus het hoger beroep heb mogen doen. Het was juridisch-inhoudelijk een zeer interessante zaak die veel heeft betekend voor de ontwikkelingen in de uitzendsector. En natuurlijk heel mooi dat het Hof, en later de Hoge Raad, het eens waren met ons standpunt.
En wat staat er nog op uw bucketlist?
Reizen door Nieuw-Zeeland met een camper. De natuur daar lijkt mij onvoorstelbaar mooi. Ik heb drie kleine kinderen waardoor ik de vliegreis daarheen nog niet zo zie zitten, maar wie weet over een paar jaar, als ze iets ouder zijn en het zich dan ook blijvend zullen kunnen herinneren. Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven