Stappenplan WHOA-procedure

Over minder dan een maand treedt de WHOA in werking. Maar hoe werkt een WHOA-traject precies? Dirkzwager bracht het traject in een stappenplan in beeld.

Delen:

Stappenplan WHOA-procedure

Op 1 januari 2021 treedt de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) in werking. De wet kan voorkomen dat bedrijven onnodig failliet gaan. Met de WHOA wordt namelijk een nieuwe regeling in de Faillissementswet opgenomen, die het voor schuldenaren mogelijk maakt schulden te saneren door middel van het aanbieden van een onderhands akkoord. Bijzonder aan deze regeling is dat het akkoord ook schuldeisers kan binden die niet met het akkoord hebben ingestemd. Om die reden wordt het akkoord ook wel een ‘dwangakkoord’ genoemd. Om inzichtelijk te maken hoe een WHOA-traject werkt, hebben de advocaten Maartje ter Horst en Steven Effting (beiden Dirkzwager) een stappenplan gemaakt. De artikelen van het kantoor over dit onderwerp zijn gebundeld in een ‘o-book’ (online book).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven