Stemhulp voor zwevende jurist

Delen:

Foto Mr.

Bent u nog een zwevende juridische kiezer? Raadpleeg dan de verkiezingsrubriek Stem Recht, waarin kandidaat-Kamerleden van acht politieke partijen aan de tand gevoeld worden over hun plannen op het gebied van justitiepolitiek.

De politici geven antwoorden op de vier volgende vragen: Moet het Ministerie van Veiligheid en Justitie worden opgesplitst? Krijgt de Rechtspraak 50 miljoen euro extra om de kwaliteit op peil te houden? Hoe kan het Openbaar Ministerie de georganiseerde criminaliteit bestrijden? En: Hoe gaan we verder met de gefinancierde rechtsbijstand?

In de afleveringen van de rubriek Stem Recht kunt u onder meer lezen dat D66 beter toezicht wil op de rechtsbijstand, dat de VVD het vuurwapenbezit zwaarder wil bestraffen en dat GroenLinks meer geld vrijmaakt voor de rechtspraak. De PvdA wil maffia-structuren bestrijden, DENK zet in op betere opsporing en het CDA maakt zich sterk voor een betere spreiding van rechtbank. SGP-leider Kees van der Staaij is tegen het opsplitsen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de SP ten slotte eist meer geld voor de sociale advocatuur.

Voor de rubriek heeft de redactie van Mr. alle zittende partijen in de Tweede Kamer benaderd plus een aantal nieuwkomers. Er kwam, ondanks herhaalde verzoeken, geen reactie van de PVV, De Partij voor de Dieren, 50Plus, VNL, de ChristenUnie, Nieuwe Wegen en Forum voor Democratie.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven