Stijl van leidinggeven hoofdofficier ‘niet passend’

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Stijl van leidinggeven hoofdofficier ‘niet passend’
Beeld: Pixabay

Het College van procureurs-generaal heeft de klacht tegen voormalig hoofdofficier Charles Wiegant van parket CVOM deels gegrond verklaard. Zijn stijl van leidinggeven is door een onafhankelijke klachtadviescommissie beoordeeld als niet passend maar van seksueel grensoverschrijdend gedrag is geen sprake. Het College heeft deze conclusies overgenomen.

Wiegant maakte in november 2019 bekend terug te treden als hoofdofficier van parket CVOM – Centrale Verwerking Openbaar Ministerie, dat verkeersboetes afhandelt – nadat er intern spanningen waren ontstaan. In de zomer van 2019 trokken verschillende leidinggevenden bij het College aan de bel. Volgens hen was er door Wiegants optreden een onwerkbare verhouding ontstaan tussen dagelijks bestuur en de rest van het managementteam. Ook stelden ze de stijl van leidinggeven van de hoofdofficier aan de orde.

Volgens NRC Handelsblad zouden medewerkers van het CVOM toen al maandenlang klagen over autoritair gedrag, pesten, seksisme enen discriminatie door de hoofdofficier. OM-baas Gerrit van der Burg blogde er zelfs over.

In gesprek

Naar aanleiding van deze klachten is door een onafhankelijke klachtadviescommissie onderzoek gedaan naar het gedrag van Wiegant in de periode van zijn aantreden op 1 september 2018 tot zijn terugtreden op 1 november 2019. Het College neemt het oordeel van de commissie over, voor wat betreft de stijl van optreden als leidinggevende, die als ‘niet passend’ is beoordeeld. Het College gaat met Wiegant in gesprek over een volgende functie die inhoudelijk zal zijn. Hij zal in de toekomst niet meer aan het werk gaan bij parket CVOM.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl