Stikstofproblematiek ook van invloed op juridische workload

"In het eerste jaar van Taylor Root BeNeLux zijn mij vanuit de vele gesprekken in de industrysector twee ontwikkelingen opgevallen."

Delen:

Tobias Herweijer
Tobias Herweijer

“Veel van de lezers zullen in oktober in de file hebben gestaan door de boerenprotesten. De stikstofproblematiek heeft ook zijn weerslag gehad op de bouwbedrijven in het land. Veel aanbestedende diensten wachtten met het uitzetten van hun tenders, wat direct resulteerde in een lagere/andere juridische workload bij inschrijvende partijen. Nu een politieke oplossing dichtbij lijkt zal deze situatie in 2020 waarschijnlijk weer normaliseren.

Wat me daarnaast is opgevallen is het feit dat sommige juristen uit ideologie niet graag meer voor industriële partijen (bijvoorbeeld chemie en olie & gas) willen werken. Een gemiste kans, als je het mij vraagt. Het is indrukwekkend om te zien hoe de industrysector omgaat met de duurzaamheidsuitdagingen van deze tijd. Juist deze sector zal zich de komende jaren sterk ontwikkelen, wat ook juridisch gezien erg interessant is om deel van uit te maken.

Ik ga graag het gesprek aan met hen die hierover verder willen praten.”

Meest gevraagde kandidaten
1 Legal contractmanager
2 Compliance officer
3 Corporate Counsel

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven