Studenten schrijven over rechter van toekomst

Delen:

Beeld: Rechtspraak

De rechtbank Gelderland organiseert een essaywedstrijd waarin studenten kunnen beschrijving hoe zij de toekomst van de rechter zien, of de rechter van de toekomst.

De rechtbank Gelderland vraagt studenten een essay te schrijven over de toekomst van de rechter. De wedstrijd staat open voor alle studenten, ongeacht de studierichting. Een interne commissie (rechter in opleiding civiel recht Lottie Koopman, juridisch medewerker strafrecht Marieke Luijckx, juridisch medewerker bestuursrecht Timur Gelo en senior rechter civiel recht Hans den Tonkelaar), beoordeelt alle inzendingen en stelt een shortlist op.

Een jury kiest hieruit de winnaar. De jury bestaat uit Inge Wessels (voorzitter afdeling Bedrijfskunde en Rechten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen), Ashley Terlouw (hoogleraar rechtssociologie aan de Radboud Universiteit), Margreet Blaisse (president rechtbank Gelderland) en Jac. Toes, misdaadauteur en verslaggever/columnist bij de Gelderlander.

De jury selecteert uiteindelijk de drie beste essays. Deze studenten winnen een toegangskaart tot de Dag van de Rechtspraak in Tivoli Utrecht op donderdag 28 september 2017. De winnaar wordt beloond met 750 euro. Daarbij maakt hij of zij kans op een publicatie in een vaktijdschrift en op Rechtspraak.nl.

Daarnaast mag iedere deelnemende student nog aangeven wat hij of zij bij winst bij de rechtbank Gelderland zou willen doen. Daarbij valt te denken aan een dag meelopen met de president, op huiszoeking met de rechter-commissaris, een stage bij een afdeling naar keuze, of nog anders.

Essays die vóór 14 augustus 2017 bij de rechtbank binnen zijn (via communicatie.rb-gel@rechtspraak.nl.), worden in de wedstrijd meegenomen. De prijsuitreiking vindt plaats op de sluitingsdag van de Week van de Rechtspraak, vrijdagochtend 29 september 2017 bij de rechtbank Gelderland in het Paleis van Justitie te Arnhem.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven