Study Abroad Festival Universiteit Leiden: Pak de biezen! Trek erop uit!

Delen:

Pak de biezen! Trek erop uit! Tijdens het Study abroad festival stond de gedachte centraal dat alles mogelijk is. Het buitenland verrijkt je (studenten)leven. Daar is iedere aanwezige nu wel van overtuigd. De mogelijkheden zijn eindeloos: niet alleen de “uitgekauwde” bestemmingen zoals de VS werden gepresenteerd, ook de wat meer exotische bestemmingen zoals China en Korea waren goed vertegenwoordigd.

Het festival ging van start met een inspirerend college met ervaringsverhalen van twee studenten die zijn gaan treinen naar het Oosten. De presentatie zat vol kleurrijke foto’s van duikexpedities en Aboriginal erfgoed. Deze studenten zijn echt overal geweest en hebben alles meegemaakt.

Na dit college had iedereen de juiste mindset: ‘we moeten erop uit’. De dag zat goed in elkaar en was strak georganiseerd dus het volgende college stond alweer klaar. Per faculteit konden studenten nu horen hoe hun buitenlandwens te verwezenlijken was: waarheen, wanneer, en hoe lang. Per faculteit werden de regels maar vooral de mogelijkheden besproken. De centrale boodschap was duidelijk: alles is mogelijk maar regel het goed.

Het is natuurlijk lekker om wat centjes mee te krijgen uit een of andere beurs. Want, laten we niet flauw doen: buitenland studeren kost gewoon erg veel geld. Daarom was er ruimte voor een speciaal college over studiebeurzen. Je kunt het zo gek niet bedenken: voor iedereen is er wel een studiebeurs beschikbaar, het is alleen goed zoeken. Maar daar is het internet voor.

Op een dag als deze mocht een informatiemarkt natuurlijk niet ontbreken. Als je je best had gedaan op de informatiemarkt had je nu kunnen zwemmen in de folders. Maar wat deze markt leuk maakte waren toch vooral de studenten achter het kraampje: zij konden je met hun ervaring met het studeren in het buitenland uitstekend van dienst zijn en al je vragen beantwoorden maar vooral enthousiast maken. Klein kritiekpuntje: de ruimte was erg klein waardoor de kraampjes dicht op elkaar stonden en je elkaar moeilijk kon verstaan.

Als klap op de vuurpijl nóg een college met ervaringsverhalen. Ik heb de keuze gemaakt om ervaringen uit Noord-Amerika tot mij te doen komen maar ook uit andere werelddelen werden ervaringsverhalen de zaal in geslingerd. De ervaringen uit Noord-Amerika waren ongelofelijk kleurrijk. Het campusleven werd volop besproken maar ook praktische zaken zoals huizing bleven niet onbelicht. Pssst… er zijn gratis massagestoelen in Michigan.

Na deze geslaagde dag weet iedereen het denk ik wel zeker: ik moet hier weg.

Ticket al geboekt?

Dit blogbericht is geschreven door Tim van Zutphen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven