Arbeidsthermometer

Techjuristen worden onmisbaar

Céline Dik

Céline Dik: “De juridische arbeidsmarkt blijft in beweging. Vooral voor advocaat-medewerkers en medior bedrijfsjuristen liggen de gewenste banen binnen handbereik. Het is dan ook niet verrassend om van juristen die in de crisistijd afstudeerden te ho-ren dat de situatie in vergelijking met destijds compleet veranderd is.
In privacyland is de storm wat gaan liggen, hoewel de vraag naar priva-cyjuristen nog steeds bestaat maar nu bij voorkeur in combinatie met IT-/ICT-rechtervaring. Oorzaak is dat de technologie net als de arbeidsmarkt in ontwikkeling is, in hoog tempo zelfs. Deze ontwikkeling heeft een direct effect op de juridische wereld. Vrijwel iedere onderneming heeft te maken met juridische vragen omtrent tech. De vraag naar I(C)T- en techjuris-ten neemt daarom toe. In de nabije toekomst zal, zo verwachten wij, de techjurist die verder dan het traditionele durft te denken en daadwerkelijk begrijpt wat er wordt ontwikkeld onmisbaar zijn. Ondernemingen en kantoren doen er goed aan zich hierop voor te bereiden. Iets waar wij bij ZumpolleVanderStoel graag over meedenken.”

Céline Dik is search consultant bij ZumpolleVanderStoel.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures