Temptation Island fittie: smaad en laster?

Delen:

Voor de zoveelste keer is er een grote ruzie ontstaan tussen Temptation Island deelnemers Rosanna en Alex. 

Alex postte afgelopen weekend een filmpje op zijn Instagram waarop te zien is hoe hij Niels uitdaagt voor een gevecht. Als reactie daarop post Rosanna allemaal privé gesprekken van Alex op Instagram en beweert ze dat hij vreemdgaat, terwijl zijn vriendin op vakantie is. Alex verklaart zelf dat er niks waar is van de geruchten en hij zeker niet vreemdgaat.

Hij is van plan aangifte tegen Rosanna te doen wegens smaad en laster. Maar wat betekent dit eigenlijk? Smaad (artikel 261 Wetboek van Strafrecht) is het opzettelijk aantasten van iemands eer of goede naam door verspreiding van een bepaald feit. Laster (artikel 262 Wetboek van Strafrecht) daarentegen is het opzettelijk verspreiden van iets waarvan de dader weet dat het een leugen is. 

Dat Rosanna aan de voorwaarde van opzet heeft voldaan is wel duidelijk, maar de grote vraag is of Alex echt is vreemdgegaan of dat Rosanna dit heeft verzonnen. Waarschijnlijk zullen we hier snel meer over horen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven