Teun Brugman (VANEPS): happy hour met je voeten in het zand

Student-stagiair van de week is Teun Brugman. Hij liep stage bij VANEPS op Curaçao. Het speciale van dit eiland: een weekend doorbrengen op afgelegen strandjes, leuke strandclubs of de week afsluiten op een ‘happy hour’ met je voeten in het zand.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Teun Brugman (22) behaalde zijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. In september 2022 start hij met zijn master. Hij liep stage bij VanEps Kunneman VanDoorne – wat nu VANEPS heet – in Willemstad, Curaçao, van december 2021 tot en met februari 2022.

Een stage op Curaçao! Dat is leuk! Hoe ben je daar gekomen?
Omdat mijn minor naar Australië in 2020 niet doorging vanwege corona, besloot ik dat ik na mijn bachelor elders in het buitenland ervaring op wilde doen. Curaçao stond al een tijd bovenaan mijn lijst en het rechtssysteem sluit goed aan op het Nederlandse rechtssysteem, het was dus al snel duidelijk dat dit de ideale plek was voor mijn stage. Ook het weer, de mooie stranden en de cultuur van het eiland spraken mij enorm aan.

Wat waren je verwachtingen vooraf? Bijvoorbeeld wat betreft cultuurverschillen? |
Ik was zelf nog nooit op Curaçao geweest en wist dus niet zo goed wat ik kon verwachten. Natuurlijk hoor je verhalen over de cultuur, de vriendelijke mensen en de ontspannen sfeer op het eiland. Ik heb dan ook elke dag genoten van het leven op Curaçao. Doordat er geen taalbarrière is was het ook niet lastig om mij aan te passen.

Is werken op Curaçao heel anders dan in Nederland, voor zover je kunt beoordelen?
Ik vind het lastig om te vergelijken omdat ik in Nederland nog niet bij een advocatenkantoor heb gewerkt of stage heb gelopen. Het leuke aan stage lopen bij VANEPS is dat bijna alle grote zaken die via de Nederlandse Cariben lopen door VANEPS worden behandeld. De zaken zijn dus vergelijkbaar met de zaken in Nederland. Wat wel opvalt is dat de maatschappelijke impact van de zaken hier veel groter lijkt.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Het is niet mogelijk om één ding te noemen. Het werken aan grote zaken als stagiair is natuurlijk heel interessant en blijft mij zeker bij. Daarbij was dit mijn eerste stage wat het allemaal extra bijzonder maakt. Toch is ook alles eromheen heel bijzonder, de leuke collega’s, de vrienden die ik hier heb gemaakt maar ook het speciale van Curaçao: een weekend doorbrengen op afgelegen strandjes, leuke strandclubs of de week afsluiten op een ‘happy hour’ met je voeten in het zand, dit maakt deze stage er één om nooit meer te vergeten.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Natuurlijk zijn er altijd kleine dingen die niet perfect zijn gegaan en die ik achteraf gezien anders had kunnen doen. Toch ben ik heel blij met hoe het allemaal is gegaan en zou ik niks anders willen doen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Mijn grootste blunder was dat ik op mijn eerste stagedag corona heb opgelopen en direct tien dagen in quarantaine moest. Hierdoor kon ik helaas niet werken. Ik vind het moeilijk om mijn grootste succes te benoemen. Ik zie mijn hele ervaring op Curaçao als een groot succes, zowel de stage inhoudelijk als alles eromheen.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker! Ik heb hier veel geleerd en gezien hoe het is om als advocaat te werken, hierdoor ben ik heel enthousiast geworden om verder te studeren en wil zeker verdergaan binnen de advocatuur!

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top