Thijs van Overeem (POT JONKER Advocaten) hoorde zijn notitie terug bij het Hof

Student-stagiair van de week is Thijs van Overeem. Thijs heeft een heel afwisselende stage bij Pot Jonker Advocaten. Hij schreef tekstvoorstellen voor overeenkomsten, hoorde zijn eigen notitie terug bij het Hof en had elke week minstens één uitje.

Delen:

Thijs van Overeem (23) studeert Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit en verwacht in 2023 af te studeren. Vandaag heeft hij zijn laatste stagedag bij Pot Jonker Advocaten in Haarlem.

Hoe beviel je stage? Was het anders dan je van tevoren gedacht had?
Mijn stage is ontzettend goed bevallen! Ik heb het erg naar mijn zin gehad en vind het werk zeer uitdagend, divers en interessant. Het is wel anders dan ik van tevoren had gedacht: ik kreeg meer inhoudelijk juridische klussen dan ik had verwacht en mocht voor niemand koffie halen.

Hoe zag je onboarding eruit?
Ik werd goed ontvangen op kantoor en kreeg duidelijke en goede uitleg over hoe alles werkte. Aan het begin merkte ik wel dat iedereen moest wennen aan een student-stagiair, ik was namelijk de eerste sinds corona. Ik heb mij daarom extra geprofileerd, mede met het aanbieden van stroopwafels in ruil voor klussen. Dit liep erg goed en na een paar dagen wisten alle advocaten mijn kamer goed te vinden waardoor de stroopwafels niet meer nodig waren.

Op welke afdeling werkte je?
Mijn stage was kantoor-breed, maar ik deed voornamelijk klussen voor de secties overheid en vastgoed. Mijn werk was heel afwisselend. Ik deed veel jurisprudentie- en literatuuronderzoek en schreef veel notities en processtukken. Daarnaast maakte ik ook PowerPointpresentaties voor bijvoorbeeld workshops en dergelijke waar ik vervolgens bij aanwezig mocht zijn en ook iets mocht zeggen. Ik mocht sowieso veel mee naar zittingen en andere uitjes. Ik had elke week minstens één afspraak buiten de deur staan.

Hoe is de sfeer op het kantoor? Merk je bijvoorbeeld onderlinge concurrentie?

Er hangt een goede sfeer. Ik had het gevoel, en dat is ook bevestigd, dat ik vrijuit door kantoor kan bewegen en bij iedereen naar binnen mag lopen voor een vraag. Iedereen staat altijd open voor een praatje en wil mij helpen waar ik het nodig heb, zowel binnen de stage als met masterkeuze en andere vragen. Ik merk wat dat betreft op geen enkele wijze onderlinge concurrentie, alleen maar de drive om te helpen en elkaar zo op een hoger niveau te tillen.

Hoe heb jij de overstap naar het werkende leven ervaren?
Als erg prettig. Het heeft een soort structuur geboden die ik de afgelopen jaren niet heb gehad. Het hielp ook dat mijn werk zeer divers is, zo stond ik het ene moment foto’s te maken van de kantoorfietsen voor een PowerPoint en het volgende moment mocht ik mee naar een zitting bij het Hof, waar ik mijn eigen notitie herkende in wat er door onze advocaat werd gezegd.

 

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven