Thuisstuderen, thuiswerken en creativiteit

Delen:

beeld: Depositphotos

Stel je voor: je bent pas afgestudeerd en hebt een vette baan. Dan komt corona en moet je vanuit je kamer het grootste deel van het werk doen. Dat overkwam mij, en dat viel mij in het begin dik tegen!

Ik miste mijn collega’s en natuurlijk ook mijn allerliefste Lisa, het plantje op mijn bureau. Mijn doorzettingsvermogen werd op de proef gesteld. Gelukkig kwam ik er met wat creativiteit goed vanaf. Ik werd op een blauwe maandag wakker en besloot mijn kamer om te bouwen tot een kamer-werkplaats. Op die manier heb ik in de helft van mijn kamer een kantoorsfeer gecreëerd. Dat geeft net een ander gevoel, zodat het thuiswerken nu wel meevalt. Mijn boodschap is het volgende.

Tip voor een kamer-studeerplek
Denk voor jezelf na over hoe jij jouw kamer kunt ombouwen tot een kamer-studeerplek of kamer-werkplek. Wees creatief en google desnoods naar hoe anderen dat hebben aangepakt.

Achteraf bezien brengt het thuiswerken heel wat voordelen mee. Een van die voordelen is de tijd die je bespaart. Als je op een dag geen vergaderingen via Skype of Zoom hebt, kun je lekker in je pyjama aan het werk gaan. Ik ken zelfs iemand – ik noem geen namen – die met jas in een Zoomvergadering zat en daaronder ‘gewoon’ een huisbroek en geen schoenen aan had. Onder de tijd die je bespaart met thuiswerken valt uiteraard ook de reistijd.

Tóch blijf ik snakken naar mijn echte kantoor. Daar zie ik echte mensen en zit ik niet de hele dag achter het computerscherm te werken. Hoe het ook zij, thuisstuderen en thuiswerken blijven nog een poos het normaal. Ondertussen moet er gestudeerd en gewerkt worden. Wij kunnen dus niet anders dan voor nu genoegen nemen met de kamer, want samen moeten wij bijdragen aan het terugdringen van het aantal coronabesmettingen.

Tot slot nog een tip. Praat met anderen over jouw eigen ervaringen met thuisstuderen en thuiswerken. Er is altijd een collega(student) die leert uit jouw ervaringen en omgekeerd. Tegelijkertijd zijn dat soort gesprekken een manier om emotioneel stabiel te blijven in deze moeilijke tijd. Ook dát is een vorm van creativiteit. Mooi om te zien dat eenvoudige creativiteit ons een heel eind verder brengt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven