Tijd om jouw woning te isoleren

Delen:

Jouw woning is erg oud. Dan kan het best zo zijn dat het slecht geïsoleerd is. Dat is vervelend, want zo maak je meer energiekosten. Gelukkig zijn er een hoop manieren om te isoleren, bijvoorbeeld eps isolatie. Maar er zijn nog meer manieren. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Andere mogelijkheden

Door te isoleren zorg je ervoor dat je prettiger woont, vooral tijdens de koude dagen. Jouw huis warmt dan sneller op en de temperatuur in jouw huis blijft ongeveer gelijk. Tijdens de warme dagen blijft de hitte juist buiten de deur, waardoor jij lekker kunt afkoelen. Je hebt al een aantal tochtstrips in jouw huis aangebracht, maar wist je dat je ook kunt isoleren met fermacell? Je bent niet heel veel tijd kwijt aan het isoleren van jouw woning met dit materiaal, want fermacell is makkelijk verwerkbaar en in verschillende maten verkrijgbaar. Een ander voordeel van fermacell is dat het geluid wat door de muren komt ook goed geïsoleerd wordt. Dit is dus ideaal als jij buren hebt. Best fijn, toch?

Subsidie

Als jij jouw gehele huis wilt isoleren, kan dat best een dure klus zijn, afhankelijk van hoe goed jouw woning geïsoleerd is. Gelukkig kun je hier subsidies voor aanvragen. De overheid wil jou namelijk belonen voor het isoleren. Je doet namelijk iets wat goed is voor jezelf, maar ook voor de natuur. Je maakt door de isolatie namelijk minder stookkosten. Door de subsidie geef je dus minder uit, waardoor je meer geld overhoudt voor andere manieren om jouw huis te gaan verduurzamen. Met de ISDE-regeling kun je een subsidie krijgen als je twee isolatiemaatregelen kiest. Je kunt er dus bijvoorbeeld voor kiezen om jouw dak te gaan isoleren en daarbij ook de vloer te doen. Ook kun je een isolatiemaatregel kiezen en daarnaast een andere manier van energiebesparing kiezen, zoals het nemen van een warmtepomp. Helaas geldt niet elke regel die er is voor iedereen in Nederland. Veel subsidies zijn gebonden aan een gebied. Kijk dus vooral na bij jouw gemeente welke lokale subsidies er gelden.

Tijd om aan de slag te gaan! Er zijn verschillende manieren om jouw woning te isoleren. Isoleren met fermacell is een goede keuze. Je zorgt er dan namelijk voor dat jouw huis in de zomer lekker koel is en in de winter blijft de warmte in het huis. Daarnaast isoleert het ook het geluid. Tot slot kun je ook subsidies aanvragen voor het isoleren van jouw huis. Wil je graag meer weten over isolatie? Kijk dan op de site van Jan de Isolatieman!

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven