Tilburgse studenten pakken crimineel geld af

Delen:

Vier masterstudenten van Tilburg Law School hebben bij de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, onder begeleiding (geanonimiseerde) strafzaken doorgenomen om te kijken hoe crimineel geld beter afgepakt kan worden van daders.

De studenten voerden de opdracht uit in het kader van een Law Clinic, vertelt de website van de Tilburgse universiteit; een mastervak waarbij rechtenstudenten een praktijkopdracht moeten oplossen onder begeleiding van onderzoekers. In dit geval betrof het een samenwerking tussen de vakgroepen fiscaal- en strafrecht enerzijds, en het OM en de FIOD in het kader van hun triple A-project anderzijds.

De studenten hebben aanbevelingen gedaan over hoe crimineel vermogen efficiënter en effectiever af kan worden gepakt. Lees het hele bericht op de website van de universiteit.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven