Tilburgse studenten pakken crimineel geld af

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Vier masterstudenten van Tilburg Law School hebben bij de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, onder begeleiding (geanonimiseerde) strafzaken doorgenomen om te kijken hoe crimineel geld beter afgepakt kan worden van daders.

De studenten voerden de opdracht uit in het kader van een Law Clinic, vertelt de website van de Tilburgse universiteit; een mastervak waarbij rechtenstudenten een praktijkopdracht moeten oplossen onder begeleiding van onderzoekers. In dit geval betrof het een samenwerking tussen de vakgroepen fiscaal- en strafrecht enerzijds, en het OM en de FIOD in het kader van hun triple A-project anderzijds.

De studenten hebben aanbevelingen gedaan over hoe crimineel vermogen efficiënter en effectiever af kan worden gepakt. Lees het hele bericht op de website van de universiteit.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top