Tim Alferink (Baker McKenzie) over zijn terugkeer naar de advocatuur

Delen:

Overstap van de week is Tim Alferink. Alferink (41) is als partner Financial Services & Regulation begonnen bij Baker McKenzie binnen de Banking & Finance-praktijkgroep. Hij richt zich op Nederlandse en Europese financiële regelgeving en capital markets.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap, en wat leuk u weer als Overstap van de week te mogen begroeten. Hoe is het u de afgelopen acht jaar gegaan?
Dank, wat een eer om weer in deze rubriek te mogen verschijnen! Het is mij de afgelopen acht jaar erg goed gegaan: ik heb wat mogen proeven bij verschillende kantoren, zowel binnen als buiten de advocatuur.

Was het uitstapje naar PwC minder goed bevallen, aangezien wij u nu weer terugzien in de advocatuur?
PwC Legal beviel me op zich heel goed en het was erg verfrissend om de rechtspraktijk eens vanuit een Big Four-oogpunt te bekijken. En ik heb er veel geleerd. Net als mijn jaren bij ABN Amro heeft mijn tijd bij PwC Legal mij geholpen om een completere adviseur te worden. Maar uiteindelijk bleef de advocatuur trekken. Dus toen deze kans voorbijkwam heb ik niet lang geaarzeld en ben ik teruggekeerd.

En waarom heeft u precies voor Baker McKenzie gekozen?
Ik heb voordat ik naar ABN Amro ging ook – kort – bij Baker McKenzie gewerkt en heb daar goede herinneringen aan. Dus toen de gedachte opkwam om weer advocaat te worden, was Baker McKenzie het kantoor waar ik het liefst weer wilde gaan werken. En ik ben heel blij dat dat gelukt is.

In 2011 vroegen wij u of u aan carrièreplanning doet. U draaide toen om de vraag heen, door te antwoorden dat u uw uiterste best zou doen om bij te dragen aan het verder uitbouwen van de marktpositie van DLA Piper. We proberen het nu nog een keer: doet u aan carrièreplanning?
Oei, dan zal ik nu maar eerlijk zijn… Ik had wel een globale planning toen ik vijf jaar geleden de advocatuur verliet. Op dat moment maakte ik die stap in overweging dat werken in het bedrijfsleven misschien wat beter te plannen zou zijn in combinatie met een jong gezin. Maar daarbij heb ik wel altijd voor ogen gehouden dat er na een jaar of vijf – wanneer ook de jongste richting basisschool zou gaan – misschien weer wat anders op mijn pad zou komen en dat ik daar dan meer ruimte voor zou hebben. Dus wat dat betreft zit ik on track met mijn planning. En op dit moment zit ik op een positie waar ik mezelf ook best zie eindigen, dus er is geen verdere planning nodig.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Als kind wilde ik altijd kapitein worden op een zeeschip. Maar helaas zijn mijn ogen te slecht voor die baan.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven