Top 5 best gelezen blogs van 2018

Delen:

2018 was het jaar dat het studentenplatform Mr-online werd gelanceerd. De ambassadeurs van Mr. Studenten hebben het afgelopen jaar veel blogberichten geschreven over nieuws in de juridische wereld, de faculteiten en updates vanuit de juridische studieverenigingen. En natuurlijk ook veel interviews met onder andere rechtenstudenten, advocaten en student-stagiaires. Nu komt het jaar bijna tot een einde. Een heel mooi moment om te kijken naar de top 5 best gelezen blogs tot nu toe. Heb jij onderstaande artikelen nog niet voorbij zien komen? Lees dan snel verder om in vogelvlucht te zien waar de Mr-ambassadeurs het afgelopen jaar over hebben geschreven!

5. Op nummer 5 staat het artikel over de vijf bijzondere masters die bijna niemand kent (…). Dit artikel gaat over de onderbelichte masters aan bepaalde universiteiten in Nederland. Twijfel jij nog over je masterkeuze of ben je opzoek naar een specifiek rechtsgebied? Lees dan snel dit artikel!

4. Op nummer 4 staat het artikel “bevrijd de advocatuur, moderniseer het civiel effect”. Om in Nederland advocaat te worden is het vereist een rechtenstudie met civiel effect gevolgd te hebben. Maar wat houdt het civiel effect precies in en hoe staat deze strikte eis de modernisering van de advocatuur in de weg? Je leest het allemaal via de link!

3. Op nummer 3 staat het artikel “Top 5 strafbare feiten Ex On The Beach Double Dutch”. Ex on the beach, een ‘guilty pleasure’ voor velen van ons op de zondagavond. Maar er gebeurt toch heel wat in dit programma waar het wetboek van strafrecht wel het een en ander over te zeggen heeft… Is de jurist in jou benieuwd naar de strafbare feiten in Ex On The Beach? Lees dan gauw de top 5 via de link!

2. “De jongste advocaat van Nederland”. Op een 21-jarige leeftijd beëdigd tot advocaat in de rechtbank in Maastricht. Een bijzonder mooie prestatie om dit op zo’n jonge leeftijd te bereiken. In dit artikel wordt Jan Willem Nass geïnterviewd over zijn ervaringen met de advocatuur, de universiteit en zijn toekomstambities. Benieuwd naar de ervaringen van Jan als jongste advocaat van Nederland? Je leest het allemaal in het interview!

1. We zijn alweer bij het laatste artikel aangekomen, op nummer 1 staat: “Het Juridisch Kader Omtrent Het Pinkpop-ongeval”. Pinkpop 2018 was voor de meeste mensen wederom een geweldige ervaring, maar met een onverwacht triest einde. Wat kan er juridisch gezien gebeuren met de bestuurder die het ongeval veroorzaakte? En wat zijn de mogelijkheden van het OM bij een dergelijk ongeval? In dit artikel lees je alles over de strafbaarheid van de bestuurder en wat dit alles zal meebrengen voor nabestaanden.

We hopen dat jullie het afgelopen jaar genoten hebben van alle nieuwtjes en blogs van de Mr-ambassadeurs. In 2019 zullen er nog veel meer leuke en leerzame artikelen volgen. Heb jij zelf nog leuke ideeën voor een artikel of lijkt het je leuk zelf een keer een artikel te schrijven voor Mr? Schroom dan niet en neem contact op met een van de ambassadeurs! Voor nu laten we het hierbij. Namens iedereen bij Mr wensen we jullie een gelukkig nieuwjaar en tot in 2019!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven