Top 5 strafbare feiten Ex On The Beach Double Dutch

Delen:

Depositphotos_79030710_S-verklaring bijgesneden
beeld: Depositphotos

Mijn ‘guilty pleasure’ is op dit moment toch echt wel Ex On The Beach: Double Dutch. Iedere zondagavond zit ik dan ook weer fijn aan de buis gekluisterd om een stel vrijgezellen op een eiland in Thailand te mogen bewonderen. Ik weet dat een hoop mensen dit programma ‘principieel’ afkeuren, maar het is niets meer dan een reële afspiegeling van het uitgaansleven anno 2018: veel drank en veel verleiding tegenover weinig kleding en weinig grenzen. Alle ingrediënten voor sensatie!

En waar sensatie is, gaat ook wel eens iets mis. Tijd voor mij om het Nederlandse Wetboek van Strafrecht er eens bij te pakken. Mijn juridische-ik constateert namelijk nogal wat feiten die in ons mooie Nederland zomaar strafbaar kunnen zijn. Nu weet ik ook wel dat iedere deelnemer daar een legitieme vrijbrief heeft om alles te doen wat God verboden heeft, maar toch leek het mij raadzaam om de deelnemers te trakteren op wat juridische knowhow.

FEIT 1: VERNIELING
Oh, wat een mooie villa is het toch. Hoe zonde zou het zijn als daar wat kapot gaat? Daar hebben onze vrijgezellen niet zoveel mee te maken. Lekker smijten met voorwerpen, matrassen naar buiten verplaatsen, rommel bij het zwembad: het maakt allemaal niets uit! Vernieling is strafbaar krachtens artikel 350 Sr: hij die opzettelijk en wederrechtelijk enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort, vernielt, beschadigt, onbruikbaar maakt of wegmaakt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete tot maximaal € 20.500. Lisa, even ontspannen joh!

FEIT 2: OPENBAAR DRONKENSCHAP
Iedereen herkent wel dat moment waarop je met een flesje baco door de stad loopt en een vriend roept: “Pas op, dadelijk ziet iemand dat we alcohol drinken!” Artikel 426 Sr leert ons dat iemand strafbaar is wanneer diegene dronken is en vervolgens het verkeer belemmert of de orde verstoort. Ook wanneer je in een dronken bui iemands veiligheid bedreigt kun je uiteindelijk maximaal zes dagen in de bajes doorbrengen of een geldboete van maximaal € 410 betalen. Letten we even op wanneer we weer in Nederland zijn, Quinten en Jamecia?

FEIT 3: VERSTOORDE NACHTRUST
De feestjes in Thailand gaan door tot in de late uurtjes, maar in Nederland kun je daar zomaar voor gestraft worden. Ons Wetboek van Strafrecht heeft in artikel 431 bepaalt dat hij die rumoer of burengerucht verwekt waardoor de nachtrust kan worden verstoord kan worden gestraft met een geldboete van maximaal € 410. Als je de buren even van te voren waarschuwt, kun je daarna weer verder met fixen, Jorden

FEIT 4: BEROEPSMATIG NACHTVERBLIJF VERSCHAFFEN
Het staat er echt, in artikel 438 Sr welteverstaan. Hij die er zijn beroep van maakt aan personen nachtverblijf te verschaffen zonder een doorlopend register bij te houden wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste een maand of geldboete van maximaal € 4.100. Allemaal leuk en aardig Alex, maar al die meiden op jouw kamer? Het ziet ernaar uit dat jij een aardig bedrijfje hebt opgezet daar in Thailand. Al die meiden blijven slapen, maar een register bijhouden? Ho maar..

FEIT 5: MISHANDELING
Joh, deze spreekt voor zich. Mishandeling wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van maximaal € 20.500, artikel 300 Sr. Tot nu toe zijn er nog geen (rake) klappen gevallen in de villa, maar ach, we zijn ook pas bij aflevering 4. Michelle, wel een beetje oppassen hè.

Mocht het (in Nederland) toch misgaan, dan kun je mij altijd bereiken bij Jegers Advocaten in Heerlen. Wellicht kunnen we dan nog iets voor je betekenen. Ex On The Beach Double Dutch is iedere zondagavond om 22:00 te zien op MTV.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven