Twee leerlingen hebben voor één dag de teugels in handen bij Clifford Chance

Op 6 juni 2024 namen ruim 700 kinderen door heel Nederland plaats in de directiestoel tijdens de tiende editie van JINC Baas van Morgen. Clifford Chance Amsterdam nam voor de vierde keer deel aan het initiatief en verwelkomde de 16-jarige Eda en 15-jarige Salssabil, die voor één dag in de schoenen van de General Manager Robert Smit stapten.

Delen:

JINC Baas van Morgen biedt honderden leerlingen een kans om te inspireren het beste uit zichzelf te halen door ze een dag de touwtjes van een bedrijf in handen te geven. Met dit landelijk initiatief wordt het belang benadrukt om te investeren in al het talent van de toekomst, maar het brengt ook verschillende werelden bij elkaar en stimuleert nieuwe perspectieven.

Na een ontbijtsessie in MoveAmsterdam, geopend door burgemeester Femke Halsema, nam General Manager Robert Smit de jonge bazen Eda en Salssabil mee naar kantoor. Daar kregen ze de taak om advies uit te brengen over hoe medewerkers actiever kunnen zijn gedurende de werkdag. Na een kantoorrondleiding, ontmoetingen met (internationale) collega’s en een lunch, interviewden de leerlingen enkele medewerkers. Met deze inzichten presenteerden ze waardevolle adviezen aan de General Manager, waarna ze weer naar school werden begeleid.

Robert Smit, General Manager van Clifford Chance Amsterdam, vertelt: “Het is fantastisch om te horen welke ambities de schoolkinderen hebben, ze hierin te enthousiasmeren door voorbeelden te delen die laten zien dat het mogelijk is deze ambities te realiseren. Maar ook ze te empoweren door hen in een bijeenkomst al de kans te bieden om vragen te stellen en feedback te geven. Dit jaar woonden zij een evaluatiesessie bij van het management van Continentaal Europa en gaven zij in het Engels hun input.”

Serkan Özel, Counsel, zegt: “Als lid van de Pro Bono & Community Outreach Board binnen Clifford Chance ben ik nauw betrokken bij verschillende initiatieven, maar projecten met kinderen verrassen mij steeds weer. Juist wanneer ik het niet verwacht, worden er verbazingwekkende verbanden gelegd tussen allerlei complexe zaken. En soms denken wij als volwassenen gewoon te moeilijk – dan is simpliciteit de sleutel. Ook (en soms vooral) kleine dingen kunnen veel impact hebben.”

Eda en Salssabil verrast door hoe groot het kantoor is

Eda en Salssabil deelden ook hun indrukken van de dag. Ze waren verrast door hoe groot het kantoor is en om erachter te komen dat, naast advocaten, veel van de medewerkers ‘business professionals’ zijn. Hun favoriete moment was het bijwonen van een vergadering in het Engels, met collega’s uit Milaan en Londen, waar ze bespraken hoe ze contact kunnen houden en kunnen samenwerken binnen zo’n grote internationale organisatie.

JINC Baas van Morgen vergroot, net als de JINC-projecten uit de leerlijn, de leefwereld van kinderen die vaak opgroeien met weinig tot geen rolmodellen, evenals hun zelfvertrouwen en zelfbeeld. Ze ondervinden vaak voor het eerst dat het bedrijfsleven en de professionals in deze omgeving voor hen toegankelijk zijn. Daarnaast ontdekken ze hoeveel beroepen er bij ‘hun’ bedrijf bestaan en wat ze leuk vinden. Clifford Chance vertelt: “Het is voor ons betekenisvol dat leerlingen begrijpen dat een juridische opleiding niet de enige weg is naar een aantrekkelijke carrière binnen een firma zoals de onze. Ook doen de leerlingen een waardevol contact op voor later: de ‘echte’ baas geeft hun een beloftekaartje met zijn telefoonnummer en de toezegging dat hij of zij bereikbaar is voor steun of advies.” 

Clifford Chance zet zich met overtuiging in voor maatschappelijke betrokkenheid. “We zijn er trots op dat we al lange tijd partner zijn van JINC, dat streeft naar een samenleving waarin de achtergrond van een kind niet bepalend is voor zijn toekomst en waarin elk kind een eerlijke kans krijgt – een missie die onze Pro Bono & Community Outreach strategie volledig ondersteunt”, zegt het kantoor. 

Meer weten? Kijk hier.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven