Twee nieuwe legal startups treden toe tot Legal Tech Studio van ARAG

Twee nieuwe legal tech bedrijven scharen zich bij de Legal Tech Studio van rechtsbijstandverzeke-raar ARAG: voor het rechtsgeldig ondertekenen van digitale juridische documenten en een veilige identiteitscontrole. Deze biedt startups – nu zijn het er zes – binnen de juridische sector een om-geving om verder te groeien.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Twee nieuwe legal startups treden toe tot Legal Tech Studio van ARAG

“Onze Legal Tech Studio kun je het beste zien als plek waar juridische innovatie tot wasdom komt”, zegt Richard Faas, director of innovation bij de rechtsbijstandsverzekeraar. “Naast het feit dat we hier innovaties voor de juridische wereld stimuleren, verbeteren en verbreden we ook onze eigen dienstverlening. We willen mensen helpen snel en eenvoudig juridische problemen op te lossen. Dat doen we met services die juridisch advies nog makkelijker en toegankelijker maken. Tegelijkertijd willen we als werkgever aantrekkelijker zijn voor jonge juristen.”

Ondertekenen

Een van de toetreders is Zynyo, Haarlemse scale-up die bedrijven de mogelijkheid biedt op een rechtsgeldige, digitale manier documenten te ondertekenen. Ceo Michiel Geerdink: “Onze legaltech-oplossing helpt bedrijven beter digitaal en papierloos te opereren, ook voor het ondertekenen van (juridische) documenten. Met de thuiswerksituatie die voor velen geldt, is het soepel laten verlopen van ondertekening relevanter dan ooit. Ook vanuit economisch oogpunt.”

Identiteitscontrole

De andere toetreder is JanusID. Deze startup doet de noodzaak van het kopiëren van een paspoort verdwijnen. Hun product CheckedID maakt het eenvoudiger voor medewerkers en klanten om zichzelf veilig en eenvoudig te identificeren. “Het ‘kopietje paspoort’ kan dan weg”, zegt mede-oprichter Matthijs Ballintijn. Samen met Irwin Oedayrajsingh Varma bedacht hij een oplossing voor een snelle, veilige en accurate identiteitscontrole, wat vervolgens goed in de markt is geland.

High tech

ARAG- director of innovation Richard Faas is gelukkig met de nieuwe samenwerkingen. “Zynyo en JanusID hebben in korte tijd bewezen actuele en belangrijke thema’s binnen de sector goed aan te pakken. De nieuwe samenwerkingsvormen die door COVID-19 snel ontwikkelen, versnellen de vraag naar dit soort high tech-oplossingen. ARAG investeert daar met volle overtuiging in.”

Toegankelijk

De ARAG Legal Tech Studio is opgezet vanuit de overtuiging om voor iedereen het recht toegankelijker te maken. Jaarlijks selecteert ARAG zes legal tech startups en staat de bedrijven bij met kennis, schaal en financiering. Het gaat naast Zynyo en JanusID om Appjection, Adapting, Appeal en Regulatory Lab. Met deze samenwerkingen wil ARAG – samen met de startups – het bestaande productportfolio verrijken, nieuwe businessmodellen ontwikkelen en interne processen versnellen.

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl