Twee scriptieprijzen voor Maureen Schrijen

Delen:

Maureen Schrijen wint twee scriptieprijzen (foto Universiteit Utrecht)

Misschien had Maureen Schrijen wel Maureen Schrijven moeten heten, want schrijven kan ze. Ze studeerde niet alleen cum laude af, ze won met haar scriptie over buitensporige prijzen van geneesmiddelen ook nog eens twee prijzen.

Als student Europees Recht aan de Universiteit Utrecht schreef Maureen Schrijen een scriptie met de titel ‘Excessive prices in the pharmaceutical sector: is competition law the best remedy?’. Nadat ze cum laude afstudeerde, won ze met deze scriptie zowel op het Congres Ontwikkelingen Mededingingsrecht 2018 als bij de Autoriteit Consument en Markt, de prijs voor de beste scriptie. De jury van het congres vond, zo lezen we op de website van de universiteit, “vooral de combinatie van een zeer grondige analyse van het mededingingsrecht met een bespreking van andere beleidsinstrumenten prettig.”

Lees hier het volledige verslag.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven