Uitbreiden tegen de stroom in

Delen:

De Meesters aan de Maas met geheel links Marjolein Rietbergen. Foto Meesters aan de Maas

Een kantoor voor sociale advocatuur dat uitbreidt, is bijzonder in deze tijden van kaalslag in de gefinancierde rechtsbijstand. Toch is het Meesters aan de Maas in Rotterdam gelukt. Met de komst van Hein Vogel telt het kantoor in Rotterdam-Zuid nu vijf advocaten.

Voorzitter

Vogel is voorzitter van de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN). De andere vier advocaten van Meesters aan de Maas zijn Marjolein Rietbergen, Carrie Jansen, Ria van Seventer en Nelleke Stolk.

Krachten

“We bundelen de krachten,” licht advocate Marjolein Rietbergen toe. “We bieden allemaal sociale rechtshulp op hoog niveau, en gespecialiseerd. We doen alleen dingen waar we goed in zijn.”

Trend

De trend in de sociale advocatuur is juist dat advocatenkantoren inkrimpen of het bijltje erbij neer gooien. In 2016 zei een derde van de sociaal advocaten dat hun voorbestaan wordt bedreigd door de bezuinigingen van de afgelopen jaren. Uit een enquête bleek dat negen van de tien sociaal advocaten omzetverlies heeft geleden.

Gekort

Die negentig procent zegt ook dat de kwaliteit van de dienstverlening heeft ingeboet door de bezuinigingen. 61 Procent heeft gekort op de personeelskosten. Om kosten te besparen heeft een aantal advocaten de praktijk gesloten. Sommigen werken nu thuis.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven