UP-TO-DATE OVER VREEMDELINGEN- EN VLUCHTELINGENRECHT BIJ OSR

Om jouw kennis actueel te houden bieden we verschillende actualiteitencursussen binnen het vreemdelingen– en vluchtelingenrecht. Tijdens deze bijeenkomsten staan actuele ontwikkelingen centraal. De docenten focussen op het bespreken van wetswijzigingen en jurisprudentie. Voor de feestdagen nog op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen? Dit najaar staan er nog een aantal actualiteitencursussen gepland binnen deze rechtsgebieden.

Uiteraard is ons aanbod voor dit najaar uitgebreider. Ons hele cursusaanbod vind je op osr.nl/cursusaanbod

Actualiteitencursus kinderrechten en migratie

Jaarlijks komen er meer dan 600 vragen binnen op de Kinderrechtenhelpdesk van Defence for Children (DCI) van kinderen, ouders en advocaten over de rechten van migratiekinderen. Als je je als advocaat bezighoudt met het vreemdelingenrecht, en in het bijzonder kinderrechten en migratie, is het belangrijk om te weten hoe je in verschillende procedures de kinderrechten toepast in kinderpardonzaken, gezinshereniging en bewaringszaken (waaronder Dublin). Tijdens deze actualiteitencursus krijg je inzicht in de meest recente en relevante jurisprudentie op het vlak van kinderrechten en migratie en leer je hoe kinderrechten jouw zaak kunnen versterken.

Datum: dinsdag 7 december
PO-punten: 5 POj
Meer informatie >

Actualiteitencursus inreisverbod en ongewenstverklaring

Het Europese inreisverbod is een administratieve maatregel om ongewenste vreemdelingen uit Nederland te weren. Het is mogelijk deze maatregel te combineren met het terugkeerbesluit dat opgelegd kant worden aan illegale vreemdelingen. Wanneer iemand niet binnen de in het terugkeerbesluit gestelde termijn vertrekt, kan er een inreisverbod opgelegd worden voor maximaal vijf jaar. Wie ondanks een inreisverbod in Nederland blijft is strafbaar. De regelgeving is complex en het is daarom van belang dat je op de hoogte bent van actuele rechtspraak en de verschillende verblijfsprocedures. Tijdens de actualiteitencursus inreisverbod en ongewenstverklaring leer je welke verblijfsprocedure jouw cliënt kan voeren ondanks dat een inreisverbod van toepassing is. Daarnaast gaan we in op actuele rechtspraak over het inreisverbod en de nationale ongewenstverklaring.

Datum: maandag 13 december
PO-punten: 4 POj
Meer informatie >

Actualiteitencursus EU handvest

Het EU-Handvest werkt door in de arresten van het Europese Hof van Justitie en de nationale rechters. Na deze actualiteitencursus weet je hoe je de waarborgen uit het EU-Handvest en de jurisprudentie van het Europese Hof en nationale rechters zo goed mogelijk inzet voor jouw cliënten. De docent gaat in op de reikwijdte van het EU-Handvest, de interpretatie van nieuwe grondrechtbepalingen en de beperkingen die mogelijk zijn op de grondrechten uit het Handvest. Ook de verhouding tussen het Handvest en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) komt aan de orde.

Datum: vrijdag 17 december
PO-punten: 3 POj
Meer informatie >

Tot eind 2021 zijn alle lesdagen online
Naar aanleiding van de persconferentie van 12 november waarin nieuwe maatregelen zijn aangekondigd, hebben wij besloten om alle reguliere cursusdagen tot het eind van 2021 online te organiseren.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven