UvA-juristen leggen Europa uit

Delen:

Nik de Boer
Nik de Boer. Foto UvA

Wie geïnteresseerd is in Europees recht en Europees beleid, kan terecht op de nieuwe website EU Explainer. Daar beantwoorden specialisten Europees recht van de Universiteit van Amsterdam (UvA) vragen als ‘Wie of wat is Brussel?’, en ‘Winnen of verliezen we door de EU zeggenschap over de toekomst van Nederland?’

De auteurs van het UvA-instituut Amsterdam Centre for European Law and Governance  zijn specialisten in het recht van de Europese Unie. Aan de hand van hun kennis over Europa geven zij commentaar op de actuele berichtgeving over de Europese Unie. Daarmee hopen ze nuances aan te brengen en van tijd tot tijd de feiten nog eens duidelijk op een rijtje te zetten. Medewerkers aan de site zijn onder meer de juristen Nik de Boer, Maarten den Heijer, en prof. Tom Eijsbouts. Klik hier voor de volledige lijst van auteurs.

“De Europese Unie speelt tegenwoordig een sleutelrol in het publieke debat,” licht Nik de Boer toe. “Kranten schrijven dat ‘Brussel’ nieuwe regels heeft doorgedrukt, de Stemwijzer legt kiezers de vraag voor of Nederland uit de Europese Unie moet stappen en webfora stellen dat Europa van onze pensioenen moet afblijven.”

Met de verkiezingen voor de deur en de Brexit nog vers in het geheugen is meer achtergrondinformatie over actuele EU kwesties geen overbodige luxe, stelt De Boer. “Daarom analyseren we de komende weken ook de verschillende partijprogramma’s vanuit een EU-rechtelijk perspectief.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven