Van advocatuur naar bedrijfsleven

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Joyce Toeset

Joyce Toeset: “Wanneer je een overstap wilt maken van de advocatuur naar het bedrijfsleven, werk dan vroegtijdig naar deze stap toe. Tijdelijk bij een van je klanten werken als inhouse counsel is aan te raden. Een ander takenpakket, collega’s met een andere expertise en achtergrond, je staat middenin de business en ziet hoe een organisatie juridisch advies implementeert. Een gedegen advocatenopleiding (inclusief sectiewissel) gecombineerd met business-ervaring tijdens een secondment geeft je bonuspunten bij toekomstige sollicitaties.

Werkgevers in het bedrijfsleven zoeken naar breed inzetbare, veelzijdige kandidaten. Zoek naar manieren om jouw ervaring en expertise uit te breiden. Commerciële ervaring en kennis van verschillende juridische disciplines werken in je voordeel. Ervaring met business development of klant-contact is in de ogen van werkgevers zeer waardevol; je fungeert namelijk als het gezicht van de juridische afdeling naar de rest van de organisatie. Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn daarom onmisbaar, mensen moeten het prettig vinden om met je samen te werken. Een legal counsel wordt gekozen op basis van persoonlijke klik en potentie, en niet alleen op zijn of haar skills.”

Joyce Toeset is manager legal bij Robert Walters.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top