Partnerbijdrage van

‘Van de gerechtsdeurwaarder verwachtte ze geen goed nieuws’

Edwin Steen, executie-/buitendienstmedewerker bij een Rotterdams gerechtsdeurwaarderskantoor, werd benaderd om 100 Rotterdamse klanten aan te melden voor een project met de naam Reset. Met Reset Rotterdam wil de gemeente schulden op een nieuwe manier aanpakken. Er is onder andere meer aandacht voor de preventie van schulden, vroegsignalering en mensen worden geholpen om hun schuldensituatie onder controle te krijgen en op te lossen.

Delen:

Een van de klanten van Steen had vijf lopende dossier waarvan twee bewakingsmappen, een totaalbedrag van 7.500 euro. Het waren dossiers zonder recente geldstroom, waarin iedere actie slechts de status veranderde in plaats van het nog te betalen bedrag. Hij besloot haar te benaderen met de vraag of zij aangemeld wilde worden voor Reset Rotterdam.

Geen goed nieuws

Deze mevrouw was in eerste instantie sceptisch over het doel van zijn telefoontje. Van de gerechtsdeurwaarder verwachtte zij geen goed nieuws. Mevrouw gaf aan moe te zijn en het leven niet meer rooskleurig in te zien. Hierdoor was zij te veel gaan drinken en inmiddels opende zij ook haar post niet meer. Het werd een lang gesprek.

Steen gaf haar uitleg over het project Reset van de gemeente Rotterdam. Uiteindelijk was haar antwoord: “Stuur dat formulier maar op, dan ga ik ernaar kijken”. Ondanks dat Steen het vermoeden had dat hij niets meer van haar zou horen, stuurde hij haar het formulier. Tot zijn verbazing vond hij het ondertekende formulier daarna toch in zijn mailbox.

Vast contactpersoon

“Ik heb haar aangemeld voor het project Reset en ben doorgegaan met de volgende klant. Na een aantal stille maanden volgde het verzoek vanuit de gemeente om een opgave toe te zenden. Contacten intensiveerde en ook de Gemeentelijke Krediet Bank (GKB) liet van zich horen. Alles onder strakke begeleiding van een vast contactpersoon van het project Reset. Onlangs hadden wij weer contact en gaf de GKB aan dat alle opdrachtgevers akkoord waren met een sanering en zij voor één tegenstribbelende schuldeiser een dwangakkoord zouden indienen bij de rechtbank.”

Rust

Onlangs belde de klant naar het kantoor. Ze had bericht gehad dat het dwangakkoord was toegewezen en het saneringskrediet zou zijn uitbetaald aan de eisers. Ze was erg enthousiast over hoe het traject was verlopen en hoe de begeleiding vanuit de gemeente Rotterdam was gegaan. Ze is gestopt met drinken en staat weer volop in het leven. Ze was ook heel blij dat ze haar kinderen niet zou belasten met haar toenemende schuldenlast en ze had weer rust.

Een andere manier van incasseren blijkt ook te werken. Soms is een doorverwijzing in de juiste richting voldoende.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor een van onze nieuwsbrieven of het magazine.

Delen:

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders is een publiekrechtelijke beroepsorganisatie (pbo) met een verordenende bevoegdheid krachtens de Grondwet. Alle in Nederland gevestigde gerechtsdeurwaarders, waarnemend gerechtsdeurwaarders en…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven