Verder groeien als professional, zo doe je dat!

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Op dit moment is het aantal beschikbare vacatures bij Nederlandse werkgevers veel groter, dan het aantal werkzoekenden. Het leidt tot een historisch lage werkloosheid. Tegelijkertijd biedt het grote aantal vacatures kansen om een volgende stap te zetten in je professionele carrière. Kijk eens naar de mogelijkheden om voor een andere werkgever aan de slag te gaan, oriënteer je op een ander soort functie, enzovoorts. Om een andere functie te kunnen bekleden kan het volgen van een MBA opleiding een verstandige keuze zijn. Zo beschik je straks over voldoende basiskennis om de functie uit te kunnen oefenen. Er zijn in Nederland verschillende opleidingsinstituten, waar je deze opleidingen in deeltijd kunt volgen. Zo kun je blijven werken.

Starten met een eigen zaak

Naast de mogelijkheid om voor een nieuwe werkgever aan de slag te gaan, kun je ook overwegen om voor jezelf te starten. Volg een bkb opleiding om te leren boekhouden, verdiep je in de wijze waarop je een bedrijfsplan samenstelt en plan je afspraak bij de Kamer van Koophandel! Doordat veel bedrijven hun vacatures niet gevuld krijgen, wijken zij uit naar het inschakelen van freelancers. Hier kun je als startende ondernemer van profiteren. In het bijzonder wanneer je al over een netwerk beschikt. Er zijn handige websites waarop stapsgewijs wordt toegelicht hoe het starten van een eigen onderneming werkt. Zo weet je zeker dat je alle belangrijke fasen doorlopen hebt. Iets wat de kans op succes vergroot.

Voorkom het vastroesten in je huidige functie

Blijven werken voor je huidige werkgever lijkt vaak verleidelijk. Immers, het bevalt bij je werkgever en je weet inmiddels zeker dat je over voldoende capaciteiten beschikt om je bestaande functie uit te kunnen voeren. Toch ligt er een risico op de loer, namelijk: het vastroesten in bestaande processen. Het maakt dat je werk steeds minder uitdagend wordt en dat je kansen op vernieuwing misloopt. Je voert processen al jaren op dezelfde manier uit en dat bevalt. Het loont om af en toe kritisch te kijken of deze processen nog wel op de juiste wijze ingericht zijn. Mogelijk leiden kleine aanpassingen ertoe dat de processen veel efficiënter ingericht kunnen worden.

Opleidingen via je werkgever regelen

Om bij te dragen aan het voortdurend verbeteren van processen en het uitdagen van personeel, organiseren werkgevers regelmatig cursussen voor medewerkers. Informeer eens bij je eigen werkgever, of er dergelijke mogelijkheden zijn. Tijdens zo’n cursus leer je meer over specifieke onderwerpen. Zo blijft je werk uitdagend en krijg je nieuwe kansen aangereikt om taken anders uit te voeren. Een goede aanvulling op een opleiding die je zelf kunt volgen.

Thuisstudie of klassikale opleiding

Zowel voor de cursussen die door een werkgever aangeboden worden als voor een studie die je zelf volgt, geldt dat je de keuze hebt uit een thuisstudie en een klassikale opleiding. Wanneer je voor een klassikale opleiding kiest heb je vaak voornamelijk in de avond les. Zo hoeft je werk niet onder het volgen van de opleiding te lijden. In veel gevallen biedt een werkgever budget aan voor het volgen van zo’n opleiding.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top